slappna av och bosätta dig även under arbetstid

Livet brukade vara enklare. Fäder arbetade fälten medan mödrarna lyckades sina hem. Om du var i staden då, är en åtta-till-fem jobb just det – en åtta-till-fem-jobb. Men idag är människor som arbetar långa timmar. I själva verket är många kontor blir allt bostäder för sina anställda. Detta kan inte undvikas nuförtiden med tanke på den enorma framsteg i hur människor lever sina liv och göra affärer.

Inte konstigt då att de flesta människor har svårt bekymmer tidshantering och stoppa oro. Leva ett krävande livsstil gör alla känsliga för stress eller, ännu värre, ännu ett nervöst sammanbrott. För många, kommer lösningen i form av lugnande medel och andra napp droger. Men experter tror att med hjälp av narkotiska läkemedel är inte det bästa svaret att betona.

Så här är några enkla sätt på hur du kan göra din egen fristad på din arbetsplats och börjar att slå stress.

kom ihåg att ta mini-pauser

Office pauser är obligatoriska. Men mer än så, de är absolut nödvändigt för dig att komma runt stress. Om du inte kan undvika att arbeta för längre arbetstid, se till att ta flera mini-pauser. Enkelt uttryckt, går igenom din dag på kontoret utan mellanmål, lunch, eller en tio-minuters timeout från din datorskärm är inte bra för både din kropp och själ.

Kom också ihåg att ha mini-pauser inte bara att gynna dig. Arbetsplats experter visar att människor som tar mini-pauser kan leda till bättre kontor prestanda och ökad produktivitet.

andas in frisk luft

Tro det eller ej, vissa människor glömmer hur man andas. Och det är roligt eftersom andning ska komma naturligt. Varför är det en del av varje människas instinkt! Men glömmer hur man andas ordentligt, per se, är inte problemet. Vad som orsakar stress för att skjuta upp är den dåliga kvaliteten på luften som du tar i.

USA är en av de största föroreningarna på planeten. Som sådan får många amerikaner inte välbehövlig frisk luft – speciellt i städerna. För att åtgärda detta problem, försök att hitta en plats i ditt område där det finns massor av träd och växter, som parker till exempel. Genom att spendera några minuter på en plats omgiven med växter, kan du friska luften in i din kropp. Som den viktigaste källan till syre, kan växterna hjälpa lugna och ny energi din trötta kropp och själ.

undvika alltför mycket buller

Om du tror att de oregerliga sevärdheter och blinkande lampor i staden är de enda element som kan störa ditt sinne, tänk om. Buller är lika mycket en verklighet som andra typer av miljöföroreningar. Bullernivåerna i staden kan bidra mycket till din stress och dess konsekvenser kan inte ignoreras.

För att lindra stress på grund av buller, igen, kan du ta lite ledigt i områden där det finns växter. Bullernivåerna tycks vara mindre i skogsområden som i mitten av parken. Du kan också ge dina auditiva sinnen lite paus genom att spendera några minuter i ett ledigt rum i ditt kontor.

unna dig en helkroppsmassage

Alla vet att en massage är en av de bästa behandlingar för stress och spänningar. Studier visar även att genom ordentlig massage tekniker, blodcirkulationen – och nervsystemet som helhet – kan förbättras. Med ett sunt blodflöde, uppnår kroppen effektiv distribution av syre och näringsämnen. Och det betyder en hel del i kampen mot stress.

Om du är på kontoret, kan du prova jourhavande massage. Det är som att beställa pizza leverans, förutom att du får en massage och inte några tunna bröddeg med pepperoni toppings och ost.

Sannerligen, har stressen blivit en stor del av allas liv. Men du behöver inte lida av det oändliga. Förutom tipsen ovan, kan du också använda Serelax att lindra stress.