misstänka att din tonåring använder droger eller alkohol vet hur man ska hantera

Som förälder skulle du bli glad att se era församlingar växa frisk med allsidig utveckling – akademiskt, socialt och intellektuellt. Du skulle bli chockad av att veta att din son / dotter är inblandad i en verksamhet som riskerar liv och social aktning, förutom den ekonomiska börda det ger i dess kölvatten.

Men om du inte är säker på den obehagliga nyheten om ditt barn tar droger eller alkohol, hur skulle du gå? Frågan är alltför allvarligt för att ignorera. Inte heller kan man börja diskutera frågan med ditt barn som kan få honom att känna att hans personliga frihet är bojor. Följande steg kan vara till hjälp:

Kommunikation spelar en viktig roll
Föräldrarna spelar en betydande roll i att forma den sociala beteende barnen. En hjärtlig relation hjälper till att bygga en positiv attityd i ungdomar. Dessutom skulle positivt stöd vid lämplig tidpunkt att gå långt för att hjälpa till att bygga en sund inställning till sig själv såväl som andra. Samtala med dina barn öppet, om saker allt från akademiker till en avskeds fest eller så. Låt din son diskutera allt ärligt med dig. Utveckla en inflytelserik och inte tvingande relation att svara på alla frågor du gör. Se upp för eventuella förändringar i socialt beteende t.ex. undvika ditt företag, vistas ensam under långa timmar, okontrollerbara känslor som ilska som är ovanligt, oförmåga att genomföra hemuppgift, plötsliga studieresultat – allt detta skulle kunna tyda på att något ska gå snett och därmed kräver omedelbar uppmärksamhet.

Övertyga honom för ett drogtest
När du hittar starka faktorer som leder till din misstanke om ditt barns drog / alkohol missbruk, är nästa steg du tar, uppenbarligen ett drogtest. Var försiktig, eftersom det kan förbittra den förälder-barn relationen som barnen, på grund av sin ålder, kanske känner att deras integritet kränks, särskilt om relationen inte är så nära. Övertyga att det han konsumerar är skadligt för hans hälsa. När ditt barn vet att du är medveten om problemet, be honom att ta ett drogtest.

Familj värden
Undervisning barnen familjens värderingar är viktig ur synvinkel av sociala relationer och kod av personliga uppträdande. Föräldrarna spelar central roll i att ingjuta moraliska värderingar av medkänsla, empati, att vara till hjälp för andra och liknande – att forma sociala beteende barnen. Förläng ditt moraliska stöd när ditt barn inte att utföra på en räkning. Förklara honom exakt vad som gick fel och råda honom sätt att undvika tidigare fallgropar. Undvik att passera negativa kommentarer som kan leda till känsla av låg självkänsla.

Påpeka riskerna med droganvändning
Påpeka riskerna med drogmissbruk kan hjälpa honom att hålla sig borta från droger. Att hålla en nära och god relation och därmed vårda relationen är mycket viktig. Du ska personligen och entusiastiskt uppmana ditt barn att inte ta droger / alkohol. Låt icke-missbrukare inbördes för din son ser honom. Han kunde stå som goda exempel för att övertyga ditt barn om fördelarna med att hålla sig borta från droger eller alkohol.

Drogmissbruk har blivit allt genomträngande skär igenom olika delar av samhället. Det är oerhört viktigt att notera att föräldrar är ansvariga för fel beteende av sina barn. Tonåren är de mest konstruktiva och omformligt år. Ungdomar får inte lämnas utan föräldrarnas återhållsamhet som “välgörenhet börjar hemma”.