låt inte din gikt orsaka depression

Öppet tala med din läkare om medicinering och andra fakta om gikt, hjälper dig att undvika att låta din gikt orsaka andra problem förutom de smärtsamma attacker du redan upplever. Anledningen till att det är viktigt att fritt kunna prata om din gikt skick beror gikt kan orsaka depression.

Känsla deprimerad eller nere är en normal del av livet, och upplevs av de flesta människor från tid till annan. Alla går igenom perioder av apati, förtvivlan och utmattning, låter ett fall av blues som tar tag och inte gå. Depression kan uppstå av många anledningar, och dålig hälsa är en av de viktigaste orsakerna. Därför, om du inte är försiktig, kan du låta din gikt få ner dig.

Hur kan gikt orsaka depression?

– Smärtsamma attacker
– Att inte kunna använda den drabbade leden under en attack
– Att inte kunna njuta av vissa verksamheter
– Undvika livsmedel som du älskar att äta eftersom de kan orsaka gikt
– Att känna en gikt attack kan återkomma

Hur vet du om du är deprimerad? Tecken och symptom på depression inkluderar:

– Känsla hjälplös och / eller hopplös – känslan av att en situation med aldrig bli bättre eller förändra
– Förlust av intresset för vardagliga aktiviteter – inte längre delta i hobbyer och aktiviteter en gång haft
– Betydande viktnedgång eller viktökning (en 5% ökning eller minskning av kroppsvikt i en månad)
– Insomnia eller hypersomni (oversleeping)
– Känsla av rastlöshet eller trög
– Känsla utmattad och fysiskt dräneras, även när du gör enkla uppgifter
– Självförakt
– Koncentrationssvårigheter
– Irriterad – lätt frustrerad, irriterad eller arg
– Feeling värk och smärta – med huvudvärk och magbesvär (IE förstoppning, buksmärtor, diarré, etc.)

Hur kan man behandla depression i samband med gikt? Om du känner dig deprimerad, följande är några självhjälpsgrupper tips för att hjälpa dig att eliminera orsaken blues gikt. Kom bara ihåg att för att lyckas själv behandla depression behöver du vill återställa från ditt tillstånd och ge det allt du har. Därför måste du vara praktiska, fördomsfria, och framför allt, var dig själv!

Prata med någon stödjande – Prata med en god vän, eller tala med din läkare om eventuella problem eller frågor du kan ha om din sjukdom.

Forskning gikt – Ta reda på hur du kan behandla och förebygga gikt attacker så att du inte låter symptom gikt orsaka som är smärtsamma eller deprimerande.

Njut av maten du äter – Bara för att man måste undvika vissa livsmedel rika på puriner, betyder inte att du inte kan njuta av att äta längre. Ta reda på vilka livsmedel är låga i puriner och anses gikt-vänlig. Några exempel, choklad, kolsyrade drycker, ägg, socker, mjölkprodukter, bröd, korn spannmål, ris, pasta, ost, mjölkprodukter, tomater, frukt och vissa grönsaker. Använd dessa livsmedel för att skapa hälsosamma nya recept.

Motion – Motion hjälper blodflödet grundlig kroppen och förbättrar cirkulationen. Motion frigör också endorfiner som gör att du mår bättre, förbättrar din känsla av välbefinnande, och kan hjälpa dig att undvika de negativa känslorna gikt orsakar.

Ta dig tid att slappna av och undvika stress – Du kan överanstränga dig själv och din kropp. Säg till dig själv att du förtjänar en paus och ta sig tid att göra något du gillar och fokusera på att rensa ditt sinne. Till exempel:

– Ta ett varmt bad
– Lyssna på musik
– Få en massage
– Spendera tid med sällskapsdjur
– Läs en bok
– Skriv i en dagbok
– Ta en promenad och njuta av naturen
– Vad en komisk film eller T.V. show

Slutligen, alltid komma ihåg att om du lider av långvarig depression (depression som varar i månader) på grund av en gikt orsakar, eller annan fråga, bör du omedelbart söka läkarvård innan din depression går bortom din kontroll. Egentlig depression är en psykisk sjukdom som måste tas på allvar och behandlas. Därför kan du vara tvungen att ta medicin såsom antidepressiva för att hjälpa dig att övervinna depression så att du kan gå vidare med ditt liv.