hur man handskas med depression

Den NZ Herald rapporterade i september att den nyzeeländska regeringen spenderar årligen NZ $ 30.000.000 över en miljon recept på antidepressiva. Farhågor höjs över den höga förskrivningen som inkluderar antidepressiva förskrivs till ungdomar och barn så unga som ett år gammal och mindre. Detta är ett chockerande antal i ett land med endast 4 miljoner människor. Rädslan uttrycktes att depression kampanjer har ökat läkemedelsförsäljningen snarare än att ge statlig utbildning om alternativa behandlingsmetoder banor för depression.

Så vad är de alternativa behandlingar som är tillgängliga? Ofta människor som söker hjälp för depression kommer att rådas att iaktta. Men människor som är deprimerade tycker att det ofta väldigt svårt att motivera sig att träna. Det är verkligen olyckligt, eftersom människor oftast deprimerad eftersom deras liv är deprimerande och ett piller en dag ändrar inte deprimerande liv omständigheter. Som ett resultat man ofta hör av patienter som har varit på antidepressiva under många år.

Vilka är då de fakta om effektiviteten av att utöva? En ny forskning publicerad i psykosomatisk medicin Journal Vol. 69 (7), september 2007, sid 587-596, fann att motion är lika effektivt som antidepressiva läkemedel. Det framgick både behandlingsalternativ betydande eftergift av depressiva symtom och en förbättring av daglig verksamhet. Intressant bedömningar efter 4, 6 och 10 månader visade att deltagarna i träningsgruppen hade en signifikant lägre återfallsfrekvens än de deltagare som behandlades med antidepressiva läkemedel, och naturligtvis mindre obehagliga biverkningar.

Forskningen hade en handledd gruppträning (gym), en hem-baserade övning, en grupp på antidepressiv medicinering, och en grupp på en placebo (mening ett piller som såg ut som den antidepressiva men hade inte aktiva ingredienser). Efter 4 månader 41% av deltagarna inte längre uppfyllde de diagnostiska kriterierna för depression. En liknande andel av deltagarna förbättrades i samtliga tre grupper med placebo ranking den lägsta med 31%, i hemmet träningsgruppen 40% av de förbättrades deltagarna, gjorde gymmet gruppen 45%, och 47% av deltagarna i den grupp som fick medicinering förbättras. Således ingen särskild behandling kunde visa sig vara överlägsen de andra alternativen. Den sorgliga historien är att 59% av deltagarna inte svarade på den behandling som erbjuds i någon större utsträckning.

Därför tycks motion inte vara patentlösning. Dock verkar motion för att synas lika effektiva än medicinering. Som en bonus: människor kan dra nytta av de “biverkningar” av utövandet såsom förbättrad kondition, viktminskning, och förbättrat självförtroende. Ej testad i denna forskning har varit psykoterapi som ett behandlingsalternativ för depression. Även har äldre forskning visat att framgången för psykoterapi behandling är jämförbar med framgång läkemedelsbehandling. Se talkingcure-dot-com webbplats för en översikt över en stor mängd studier som jämför båda metoderna.

Är du deprimerad? Se själv om motion hjälper. Det träningsprogram i forskningen nämns involverade tre gånger per vecka 45 minuter träning i 16 veckor. Deltagarna tillbringade 10 minuter av promenader för uppvärmning, 30 minuters promenad eller jogga i en hastighet som höjt sina hjärtslag upp till 70 till 85% av sin maxpuls, och 5 minuter kylning ner övningar.

När du är deprimerad och varken droger eller utövar eller psykoterapi hjälp, kanske du vill arbeta på att förbättra dina relationer. Forskning har visat att framgångsrika relationer är den viktigaste ingrediensen för pesonal lycka och välbefinnande.