Hur hjälpa en vän med depression

När de flesta tänker på depression, tycker de om en familjemedlem med depression eller någon som de känner till vem som misstänks vara deprimerad i skolan eller på arbetsplatsen, men få kommer att tänka på vad man ska göra med en deprimerad vän. Vad kan man göra för sin vän som verkar lida av depression? Många kommer att vara osäker på vad man ska göra för sin vän. Vissa kommer att försöka ignorera problemet och tror att det bara kommer att försvinna, andra kommer att distansera sig från den personen så att de inte behöver ha att göra med det. Vad verkar inte passera medvetandet hos de flesta är att få sin vän i rådgivning skulle ha varit den bästa idén och det bästa de kunde ha gjort som en riktig vän.

Få, oavsett om de är unga eller gamla, verkar ta depression på allvar. De flesta kommer att avfärda det som gnäll eller en svaghet att den personen har, men depression är ingen av dessa saker. Depression är en psykisk sjukdom som måste hanteras på rätt sätt, eller den person som kan fortsätta att falla djupare in i depression tills de är helt förlorad och kvar i mörkret. En vanlig ursäkt för människor att ignorera problemet eller att distansera sig från sin vän är att de inte kan hjälpa dem, men det finns saker som vänner kan göra. De kan inte behandla personen själv, men det finns saker som de kan göra som kan bidra till att uppmuntra deras vän för att få den hjälp som de behöver. Någon som misstänker att deras vän kanske lider depression bör lära sig vad de kan om depression, kanske till och med gå så långt som att ställa frågor till en kurator på nätet. Ta reda på vad några av de tecken på depression är kan också hjälpa en att ta reda på om deras vän kan faktiskt vara deprimerad. Några av de tecken skulle innehålla en nedgång i socialt umgänge, brist på entusiasm, förlust av intresse i aktiviteter som normalt skulle vara av intresse för dem, ökade förhalning, oförmåga att koncentrera sig och en brist på omsorg om tid. Dessa är bara några av de många tecken som kan tyda på att en person kan vara deprimerad. Om några av dessa ses i vän, då personen bör visa sitt stöd och prata med sin vän.

Ibland kan en person som använder verkligen en vän att prata med och ha en förstående vän som är villig att lyssna kan gå en lång väg att göra dem att må bättre, men det slutliga målet bör vara att uppmuntra dem att söka hjälp från en kurator. Detta är inte alltid en lätt uppgift, särskilt om den vän är orolig för vad andra skulle tycka om dem om någon fick reda på att de skulle rådgivning. Man skulle kunna föreslå online rådgivning, som blir ett populärt sätt för människor att få den hjälp de behöver för sin depression. De kunde lätt komma i kontakt med en online-rådgivare från sitt hem och därifrån får den rådgivning som de behöver. Rådgivaren kommer att arbeta med den personen för att ta reda på vad som gör dem deprimerade, och sedan hjälpa personen att lära sig att hantera sin depression så att de kan hitta sin väg ut ur det.