hantera ångestattacker naturligt – 5 naturliga sätt att hantera ångestattacker

Vid hantera ångestattacker du först komma ihåg att de inte kan skada dig, och, alltid tänka och agera positivt. Du bör också söka professionell medicinsk hjälp så fort som möjligt. När diagnosen ångest kommer du förmodligen att få drog-baserade läkemedel och kanske några lämplig behandling samt. Men fler och fler drabbade använder helt naturliga botemedel för ångest, på grund av de biverkningar som många av dessa läkemedel har. Här lär du dig att hantera ångestattacker utan droger.

Vad är ångest attacker?

Ångest attacker är bara kroppens naturliga urtida reaktion på en situation där det (felaktigt) uppfattar dig att vara i fara. Den sätter då upp ett tåg av fysiska och psykiska kroppsliga förändringar för att hjälpa dig antingen slåss eller fly till säkerhet. Detta kallas kroppens “kamp eller flykt”. Eftersom du inte känner av omedelbar fysisk fara dessa förändringar förvirra dig, så att symptomen de producerar (se nedan) kan leda dig att helt tro att du har en hjärtattack, eller, på väg att dö ännu.

Vad som orsakar min kropp att tro att jag är i fara?

Vid roten är högre än normala nivåer av ångest. Med normala nivåer, är en person som står inför en vardaglig stressande händelse kunna hantera det utan alltför mycket problem eftersom de generellt ökad ångest nivåer är fortfarande inom normala gränser.

Någon med högre än normalt allmän ångest är redan nära gränsen så att en vanlig stressfaktor kan höja den allmänna vägen anspänning över gränsen. När detta händer är du undermedvetna uppfattar detta som en farlig situation och, snarare än att ta några chanser, växlar till sin “kamp eller flykt”-läge.

Vilka är symtomen på en ångestattack?

De vanligaste symtomen är: hyperventilation, överväldigande panik, värmevallningar / frossa, hjärtklappning, rädsla för att dö, andningssvårigheter, yrsel, darrningar, tryck över bröstet och halsen, magkramper, kvävande känsla, svettningar, illamående och en känsla av ” avskildhet. ”

hantera ångestattacker

Ångest attacker vanligtvis topp inom 10 minuter från det att det inleddes, och de varar sällan mer än 30 minuter. Det viktiga är att alltid komma ihåg att symptomen är bara kroppens reaktion på en “upplevd” fara som inte finns alls, ett falskt alarm. De kan inte skada dig. Här är 5 naturliga sätt att hantera ångest attacker …

(1) tänka positivt

Under en attack upprepa för dig själv att det är ett falskt alarm och att du inte har ett anfall eller hjärtinfarkt. Ta tillbaka kontrollen. Absolut möta symtomen rakt på genom att upprepa att du vet hur de uppstår och att de kommer att försvinna. Den mer positiva du är desto snabbare kommer de att försvinna.

(2) prata med en pålitlig vän eller familjemedlem

Om du kan förklara för någon du litar på vad du känner, kan deras förståelse och feedback hjälpa en hel del. Genom att föra ut dina känslor och känslor med en pålitlig vän eller familjemedlem, du avlastar dina negativa tankar och känslor i stället för att hålla dem för dig själv och få dem gro.

(3) koppla med hjälp av kontrollerad andning

Det är viktigt att slappna av så mycket som möjligt under en ångestattack. Detta kan vara mycket svårt att göra eftersom symtomen är precis så skrämmande. Under en attack kommer du att andas alldeles för fort. Detta bygger upp syre och upprör syre / koldioxid balans. Genom att koncentrera sig på långsam, rytmisk andning börjar du sakta dina hjärtslag, re-balans syre / koldioxid, slappna av spända muskler och lugna ditt sinne.

(4) motion dagligen

Det bör vara någon överraskning att se det här. Det är väl känt att daglig motion förbättrar din kropp och själ. Det har visat sig att 30 minuter av bra övning dagligen kan minska stress och ångest. Och det kan förbättra ditt immunförsvar gör dig friskare, och, desto friskare du är mindre benägna att falla be till ångestattacker.

(5) eliminera din “rädsla” av ångestattacker

Oavsett om du är medveten om det eller inte, är din rädsla för att ha en annan ångestattack det enda som håller tillbaka din bot. Detta beror på att du är rädd hela tiden bygger på dina höga nivåer av ångest, kör du allt närmare gränsen förflutna som en ångestattack kan utlösas. Med andra ord din ‘rädsla’ sig kan leda till att du har ångest attacker. Du måste bli av med din rädsla och bryta den ångest cykeln för att förhindra ångestattacker i framtiden.