bästa naturliga behandlingsalternativ för bipolär sjukdom

Ett annat namn för bipolär sjukdom är manodepressiv och det är ofta handikappande för dem som lever med det. Detta inkluderar inte den effekt som den har på människorna runt omkring dem som älskar dem. Det är viktigt att veta att det finns två typer av bipolär sjukdom. Den första är bipolär sjukdom jag som har stunder av eufori och stunder av mani som sedan åtföljs av känslor av depression. Vilket innebär att det finns tillfällen när personen känns riktigt bra och tider att personen känner sig riktigt illa. Bipolär sjukdom II har omväxlande stunder av hypomani och depression, detta är den mindre allvarliga av de två typerna.

Det totala antalet personer som lider av bipolär sjukdom är en drygt två miljoner, bara i USA och åldersgrupp börjar så unga som sex år gammal. Med en sådan skillnad i ålder, kan vem som helst förstå varför hitta ett naturligt sätt att behandla en sådan allvarlig störning naturligtvis är viktigt. Du vill inte att starta ditt barn på en medicin som är tänkt att hjälpa dem bara för att få dem mer hälsoproblem ner vägen. Den goda nyheten är, behöver du inte. Det finns effektiva naturliga behandlingsalternativ.

Sant att traditionella medicinen inte erbjuder en bot för bipolär sjukdom (manodepressivitet,) eftersom de inte känner till en. Det finns olika näringsämnen som kan läggas till kosten som har visat sig ha en positiv inverkan på människor som lider med bipolär sjukdom. Några av dessa näringsämnen inkluderar kokosfett, fiskolja, fiskleverolja och alkaliska livsmedel. Dessa livsmedel har visat sig hjälpa till att minska antalet humörsvängningar och förbättrad övergripande humör. Detta kan vara en gudagåva inte bara för personen med bipolär sjukdom, men de som älskar dem.

Naturligtvis om det finns livsmedel som kan hjälpa dig att må bättre, så det finns livsmedel som du bör undvika eftersom de kan förvärra ditt tillstånd. Gör ditt bästa för att undvika artificiella ingredienser, väljer ekologiska naturliga livsmedel när det är möjligt. Hoppa livsmedel med raffinerat socker såsom glass, läsk och andra frestande desserter. Skräpmat och alkohol är också kända utlösande faktorer som är dåliga fetter som transfetter som finns i friterad mat.

Tänk på att maten du äter har en total effekt på ditt humör och fysiska kropp. Även om det är underbart att veta att genom att justera den mat du äter kan du leva ett mindre manisk liv och må bättre, det finns andra alla naturliga behandlingsalternativ tillgängliga för dig. Om de är alla naturligt den enda biverkningen som finns, är du en lyckligare hälsosammare liv. Är det inte dags att du tog en stund att ta reda på mer om dessa alternativ?