akta oss för de många orsaker till depression

Alla av oss kan uppleva sorg eller en känsla av tomhet från gång till gång. Och det är helt normalt att folk inte alltid får vad de vill. Livet, trots allt, är inte perfekt. Människor är skyldig att möta prövningar och trepidations i livet.

Men om du tror att ditt humör går söderut, inte bara nå för en anti-depression läkemedel. Om du inte har fått diagnosen att ha ångest eller kronisk depression, då du verkligen inte behöver droger eller mediciner för känslan blå.

För att hjälpa till att minimera förekomsten av sådana stämningar och känslor, måste du veta vad som orsakar depression. Här är några av orsakerna till depression:

genetiska lutningar

Om dina föräldrar eller någon i din familj lider av depression eller liknande villkor, då kan du också hitta dig själv lider av samma tillstånd i framtiden. Experter tror att det finns en överväldigande bevis för sambandet mellan gener med depression. Dock kommer depression endast manifesteras efter en traumatisk situation eller på grund av miljömässiga påfrestningar.

livsstilsfaktorer

Människor som dricker, röker en hel del, och leda en ohälsosam livsstil är benägna att drabbas av hjärtproblem, vilket kan verka för depression och ångest. Tillsammans med höga nivåer av stress, kan dålig livsstilsval göra någon känna blues.

Även om det finns ett antal människor som inte tror att näringsmässiga problem direkt kan orsaka depression, vissa experter tror att de som har B-vitamin brist också kan möta ångest och depression.

medicinska problem

Sjukdomar som är allvarliga eller livshotande brukar utlösa depression och ångest. Lider av cancer, hjärtproblem och andra smärtsamma tillstånd känner oftast tomt och väldigt tråkigt. Dessutom kan amputationer och andra kirurgiska ingrepp eller sjukdomar som kan påverka en persons livskvalitet kan också orsaka depression. Även de som lider av Alopecia eller skallighet är inte förskonade från att känna sig olycklig.

traumatisk upplevelse

Att förlora en älskad, upplever nära döden-evenemang och få sparken från ett jobb kan vara traumatiska händelser som kan utlösa dysterhet och misär. Men om någon är oförmögen att komma över den traumatiska upplevelsen eller sluta med sorg, kan han eller hon redan lider av klinisk depression.

droger och mediciner

De läkemedel och piller som du tar är utformade för att behandla eller bota vad det är som du lider av. Men i vissa fall kan samma mediciner har biverkningar. En av de vanligaste negativa effekterna av vissa läkemedel är depression.

Eftersom du inte kan verkligen sluta ta din medicin, särskilt om ditt tillstånd är kritiskt, du behöver bara för att lindra stress, utföra motionera, äta sunt och umgås med människor du älskar och bryr dig om så att du kan klara av ångest eller depression orsakad av vissa mediciner.

personlighet quirks

Experter tror att vissa personlighetsdrag kan påverka huruvida en person kan få drabbas av depression eller inte. Baserat på The Black Dog Institute, en person som är blyg, en perfektionist, har låg självkänsla, irriterad, orolig, eller självupptagen kan löpa en högre risk att bli deprimerade.

Mild depression är inte något som bör ta lätt på. Relationer, jobb och även självkänsla kan lida om depression inte är löst. Du kan hantera känslan av dysterhet genom att tillbringa tid avkopplande och undvika orsakerna till din stress. Äta bra och motionera regelbundet kan också piggna till ditt humör.

Skratta, läslampa och humoristiska böcker och titta på komedi program och filmer kan också hjälpa till att tillfälligt lindra din blues. Slutligen kan du också prova några kosttillskott som är speciellt gjorda för att spränga depression borta. En produkt som är en populär naturlig anti-depression tillägg är Serelax.