förstå beck depression inventering

Depression är så vanligt att många människor tenderar att själv diagnostisera. Bara för att du har gråtit för ett par dagar egentligen inte betyda att du lider av klinisk depression. För att avgöra om du har medicinska tillstånd eller inte, måste du genomgå vissa tester. En av de mest kända undersökningarna är Beck Depression Inventory testet.

vad är beck depression inventering testet?

Det är också kallad BDI. Det är en bedömning testar en potentiell lidande måste vidta för att bestämma svårighetsgraden av symptomen på hans eller hennes depression. Det är inte ett vanligt test. Det har erkänts av American Psychiatric Association.

Vem kan ta examen?

Någon som är från 13 år och uppåt kan tentera.

Vilka symptom inte prova att mäta?

Nästan alla vanliga tecken på depression som mäts av BDI. Dessa innefattar följande:

• Känsla av sorg och hopplöshet
• Synen på tidigare misslyckanden
• känsla av skuld eller egen motvilja
• Självmordstankar
• Gråt tendenser
• Känsla av värdelösa
• Brist på intresse för vissa verksamheter
• Förlust av energi, trötthet, eller slöhet
• sömnlöshet
• irritabilitet

Hur fungerar det?

Den Beck Depression Inventory består av 21 frågor, vardera med fyra olika val eller svar du kan välja mellan. Var och en av dessa val har motsvarande poäng från 0 till 3, men det skulle aldrig att uppenbaras för dig, tills testet är slutfört. Dessutom är frågorna indelade i två uppsättningar. Den första 13 mäta psykologiska symptom på depression medan resten bedöma de fysiska tecknen på sjukdom.

När testet är slutfört, kommer var och en av de svaren tilldelas motsvarande poäng, och de summeras. Tolkningen av resultaten kommer att bero på tentan taker. Om du har fått diagnosen klinisk depression tidigare, betecknar intervallet mellan 30 och 63 svår depression. Om du aldrig har fått diagnosen innebär en värdering av 21 och upp du kan lida av depression. På grund av de olika teknikerna för att tolka resultaten, är det lättare för läkaren eller vårdgivaren att bestämma subtyp du kan ha.

Vilka är begränsningarna i testet?

Den Beck Depression Inventory bör aldrig behandlas som ett diagnostiskt verktyg. Detta endast mäter symtomen på depression. Ytterligare tester ska utföras innan en läkare kan officiellt bekräfta ditt medicinska tillstånd som depression.

Dessutom kan du inte ta detta allt själv, även om det finns blanketter tillgängliga på Internet. Endast en professionell läkare eller vårdgivare får begära, ge och bedöma undersökningen.

Vad ska jag göra om testerna säger att jag har depression?

Det första steget är att inte bandet. Först, har du fortfarande att få officiell diagnos från din läkare. Andra, även om du är kliniskt är deprimerad, det finns sätt om hur att hantera eller ens behandla det, så länge du är samarbetsvillig.

Det hjälper också om du försöker hålla en mer positiv attityd. Genom att hålla positiva tankar i ditt sinne, kan du lyfta ditt humör och minska de typiska tecken på depression. Du kan använda subliminala meddelanden eller bekräftelser.