Varför ökar ångest risken för hjärtinfarkt

Xanax är nu en av de mest betrodda av läkemedel för lindring av ångest. Men, för många osympatiska individer, ångest är inte riktiga sjukdomar. Du kan alltid höra klagomål. Dessa människor fejkar det att undvika att arbeta för en levande. Denna typ av fördomar är svårt att kämpa eftersom ångest är något som händer inne i huvudet. Du verkar utom kontroll. Du tar en Xanax. Du verkar lugn igen. Det är inte som ett brutet ben som alla kan förstå.

Att vara orolig eller ens lite rädd är den mest naturliga sak i världen. Ända sedan djuren först utvecklade ett minne, har de lärt sig att fara kan leda till personskada eller dödsfall, som ger oss den grundläggande instinkt att kämpa eller fly. Idag finns det färre rovdjur som lurar i buskarna, men den känsla av rädsla om vad vi står inför i framtiden är lika verklig. Någon som lider av agorafobi kan frysas med panik när man försöker gå utanför. På samma sätt kan en person som fastnat i en social situation där förlägenhet är i sikte börjar svettas, hjärtklappning och svimning överhängande. Xanax lindrar dessa symtom.

Har ni märkt hur det finns ett ganska genomgående tema i skräckhistorier? Det finns en “blod-koagulering skrika” eller “blod frös i ådrorna”. Tja, har en grupp forskare baserade i Tyskland funnit empiriska belägg för att blodet av de med ångest verkligen agerar på ett ovanligt sätt och att detta ökar risken för en stroke eller hjärtinfarkt.

Laget rekryterade sextio deltagare, varav hälften led av en allvarlig form av ångest eller panikångest och behandlades med Xanax eller motsvarande. Kontrollgruppen var “frisk”. För att kompensera för faktorer av kön och ålder som kan påverka ångest nivåer i olika sociala situationer, varje “oordnade” patienter matchades med en “normal” deltagare av samma kön och ålder. Även om detta inte är en perfekt metod för att eliminera förspänning, det gör det åtminstone försök att kompensera för det.

Deltagarna gav ett blodprov, utfört en rad datorbaserade test, och sedan gav ett andra prov. Båda proverna analyserades för att bestämma nivåerna av koagulationsfaktorerna. Resultaten var tydliga. Gruppen med ångest och panik störningar visade en mycket mer aktiv koagulationssystem än kontrollgruppen.

Kroppens system för koagulering är grundläggande för att hålla oss säkra när skadade. Om blodkärlen är skadade och läcker blod ut, hårdnar blodet tjocknar och in i en plugg för att förhindra ytterligare läckage. Den motsatta processen kallas fibrinolys. Det bryter ner blodproppar som kan störa ett smidigt flöde av blod genom artärer och vener.

Den nya forskningen visar att de med ångest och panikångest har en mer aktiv koagulationssystem med fibrinolys inhiberas. Detta är ett oväntat resultat eftersom bortsett från de sprickor i huden att ta de två blodprov, det fanns ingen skada. Det visar tydligt att levra systemet obalanserat. Detta kan vara farligt eftersom, i extrema fall kan en kransartär blockeras. Dock var koagulation nivåerna faktiskt uppmätta bara hög i “normala” sortiment.

Denna forskning ger en förklaring av de statistiska uppgifter som visar dem som lider av en ångest eller panikångest är tre eller fyra gånger större risk att dö av en stroke eller hjärtinfarkt. Således, när det finns andra faktorer såsom övervikt eller rökning som ökar risken profilen, kan ett ångestsyndrom tippa koagulering balansen in i riskzonen.

Sensmoralen är tydlig. Ju tidigare en ångest eller panikångest diagnostiseras desto bättre. På kort sikt, kan behandling med Xanax minska de psykologiska triggers för ångesttillstånd. Det kan vara parallell behandling för livsstilsförändringar, säger att minska vikten och sluta röka, så att risken för hjärtsjukdom också kan minskas. Xanax i kombination med andra förebyggande åtgärder kan rädda liv.

Och, naturligtvis, ger de tyska resultaten empiriska bevis för att ångest och panikångest har mycket verkliga och farliga fysiska konsekvenser. Så håll tar Xanax som förskrivits av din läkare och stanna säkert.