söker generaliserat ångestsyndrom behandling (GAD)

Generaliserat ångestsyndrom (GAD) består av irrationell oro om bokstavligt talat allt. Symtomen måste vara närvarande under minst 6 månader innan en diagnos kan ställas. GAD tenderar att störa alla områden i en människas liv, från deras sociala liv till yrkeslivet.

Cirka 6,8 miljoner amerikaner lider av GAD. Tyvärr körs GAD i familjer. För vissa människor, är sjukdomen omöjlig att undvika.
Den irrationella oroa små vardagliga saker kan få ut ur handen.

Om du har GAD, vet du förmodligen att du blir irrationell, men känner att det finns inget du kan göra för att kontrollera det. En anledning till varför det är så svårt eftersom du har vant sig vid din nya sätt att fruktansvärda tänkande. Allt verkar mycket värre än vad den behöver vara.

Symtom på GAD liknar dem av en panikattack, även om den enda skillnaden är att panikattacker är vanligtvis inte ett problem. Symtomen varierar från individ till individ och kan innefatta:
Ihållande svettning
darrande
Att vara nervös
huvudvärk
Muskelspänningar
sömnlöshet
Koncentrationssvårigheter
irritabilitet
trötthet
Överdriven spänning i kombination med pågående oro
Irrationella vyer
Ständig rädsla att det värsta kommer att inträffa

Andra orsaker till GAD är ofta kopplade till miljöfaktorer och hjärnans kemiska obalanser. Till exempel om någon har upplevt en stor förlust eller tragedin i deras liv, kan deras uppfattningar har mycket ändrats och nu allt präglas av den hemska upplevelsen. Detta är en vanlig företeelse, eftersom de flesta människor är dramatiskt förändrat av extremt olyckliga händelser och har problem med att återvända tillbaka till sina gamla sätt att tänka. En hjärnans kemiska obalans kan orsakas av flera saker, bland annat genetik, droger, andra psykiska sjukdomar och vissa mediciner.

Oavsett orsaken för din GAD, är det viktigt att veta att det kan hanteras. Det första steget är att veta att du har sjukdomen. Om du ännu inte har varit till läkaren för en undersökning av symptom och fått en diagnos, fråga dig själv om dina symtom har funnits i minst 6 månader. Om så är fallet, försök att göra saker som hjälper dig att slappna av. Vad är i livet som gör dig lycklig? Avsätt cirka en timme per dag där du är helt ensam och i fred. Spela din favoritmusik, ren, skriva i din journal, etc.

Din huvudsakliga fokus måste ligga på att lösa spänningar. För att hantera de fysiska symtom, måste du kunna hantera stress mycket mer effektivt. Du kan få ett grepp om dina symtom genom att utöva varje dag i minst 20-45 minuter. Efter en kort tid, kommer din kropp att börja må bättre och mindre spänd. Motion orsakar också hjärnan att producera vissa hormoner som skapar känslor av eufori, vilket i slutändan gör allting okej.

Dessa är bara några av de sätt du kan behandla din GAD. Om du känner saker är helt utom kontroll, kan det vara bäst att söka professionell behandling, vilket kan omfatta kognitiv beteendeterapi och / eller receptbelagda läkemedel. Även, kan de flesta människor klarar oftast symptomen själva om de tillämpar de nödvändiga insatserna.