skaka blues av depression

uppose du känner dig ensam. Du märker att du inte har en intim relation, och det gör att du känner dig ensam. Men är det avsaknaden av förhållandet som gör att du känner dig ensam? Eller känner du dig ensam när du betalar extra uppmärksamhet till det faktum att du inte har den relation du önskar. När du är uppslukad av en riktigt bra film eller en fängslande bok, glömmer du helt att du är ensam. Men om du håller upp huvudet och märker att du är ensam, eller om du märker ett lyckligt par, och det är motsatsen till din egen situation, då din ensamhet snabbt tillbaka och du känner dig deprimerad. Ordet “deprimerad” är en mycket vanlig, vardaglig ord. Nästan alla av oss känner dig deprimerad. De upp-och nedgångar i livet är vanliga och normala och de flesta människor kan återhämta sig ganska snabbt att hantera depression … men vissa är inte så lyckligt lottade.

Forskning visar att, 9,5 procent av befolkningen, eller cirka 20,9 miljoner vuxna amerikaner lider av depression. Även Winston Churchill var inte ett undantag. Depression är en allvarlig medicinsk sjukdom som involverar hjärnan. Det är mer än bara en känsla av att vara, Äúblue, Au eller, Äúempty, AU för ett par dagar. De framhärdar och stör vardagen.

Depressiva sjukdomar stör ofta med normal funktion och orsaka smärta och lidande inte bara för dem som har en sjukdom, men också för dem som bryr sig om dem. Allvarlig depression kan förstöra familjelivet liksom livet för den sjuke. Men mycket av detta lidande är onödigt.

Depression kan köras i familjer, och oftast börjar mellan åldrarna 15 och 30. Men inte alla som är deprimerad eller manodepressiv upplevelser varje symptom. Vissa människor upplever några symtom, vissa många. Svårighetsgraden av symtomen varierar med individer och varierar också över tiden.

De flesta människor med en depressiv sjukdom söker inte behandling, trots att de allra flesta även de som depression är extremt svår kan hjälpas. Att hantera depression är möjligt och det finns många alternativ. Tack vare år av givande forskning, finns det nu antidepressiva läkemedel och psykosociala behandlingsmetoder som kognitiv eller beteendemässiga,, Äútalk, au, eller rådgivning som lindra smärtan av depression.

Depression kan ibland orsakas av en kemisk obalans och läkemedel används ofta för att rätta till denna obalans. En läkare kan ordinera lämpliga läkemedel eller hänvisa en deprimerad person till en annan läkare som är mer kunniga. Det finns flera tillgängliga antidepressiva och ibland mer än en medicin kan föreslås. Läkaren kan förskriva vilka läkemedel som ska användas baserat på flera faktorer såsom hur har depression påverkat verksamheten, äta, sova och intressen mönster av en person.

Andra komponenter, såsom ångest, kommer också att bidra till att avgöra vilka, om några, medicinering att använda. Ibland en trial and error-metoden kan användas för att hitta de mest effektiva läkemedel för deprimerad person som ofta kan resultera i större känslomässigt lidande.

Tyvärr känner igen många människor inte att depression är en behandlingsbar sjukdom. Om du känner att du eller någon du bryr dig om är en av de många odiagnostiserade deprimerade människor, det finns sätt och steg som kan rädda din egen eller någon annans, AOS liv.