orsakerna till attacker barnets ångest

Barn ångest, precis som vuxna, är en normal, frisk känsla kändes som ett svar på vissa stimuli. Men när ångesten blir återkommande, irrationell och intensiv, kan det betraktas som en sjukdom. Episoder av ångest attacker kan inaktivera barnet att utföra sina dagliga arbetsuppgifter i skolan och hemma. Och medan det är i allmänhet säkra, kan ångestattacker påverka hur barnet bor.

Eftersom barn är mer känsliga, de är mer sårbara för sådana attacker, och effekterna av dessa attacker kan vara allvarligare än för vuxna. Men vad som orsakar ångest attacker? Här är några av de vanligaste orsakerna till ångestattacker:

skola fobi och separationsångest
När ett barn når en viss ålder, utvecklar han eller hon skola fobi. Den exakta orsaken till detta är fortfarande okänd, men vad som händer är, blir barnet alltför rädd för att gå till skolan. Ett barn manifesterar denna rädsla genom att skapa skäl och klaga sjukdomar såsom tandvärk, huvudvärk och magkramper att hålla honom eller henne från att gå till skolan. Skola fobi är ofta kopplad till separationsångest men den senare kan manifestera på andra situationer än i skolan (t.ex. att vara med en grupp människor eller ansluter andra familj för helgen).

Återigen, är den exakta orsaken till detta okänd. Separationsångest är överdriven rädsla av att vara borta från någon som barnet är bekväm att vara med. Tale-sa tecken på separationsångest liknar skolan fobi.

påfrestning
Stress är kopplat till ångestattacker. Det kan vara ett resultat av tungt ansvar hemma och i skolan, oavslutade uppgifter, fysisk och psykisk misshandel, en skola översittare, miljö som är olämplig för barnets ålder, våld, etc.

Förändring i livsstil
Ett barn skapar vänner i skolan och i grannskapet. Dessa vänner skulle göra honom eller henne att känna sig bekväm och accepterad. Så när familjen flyttar till en annan plats eller till en annan skola, förlorar ett barn vän och tröst han eller hon har fastställt och tvingar honom eller henne att börja om igen. Om barnet inte kan hantera denna stressande situation, kan det leda till episoder av ångest attack.

indirekta skäl
I många fall, ångestattacker just kommit ut ur det blå, eller ske utan någon logisk, tydlig eller uppenbar anledning. Det kan inträffa när barnet är avslappnad under dagen och även under sömnen. Detta kan bara ske en enda gång. Kanske är en ångestattack följd av olösta interna frågor, som inte är direkt kopplade till avtryckaren. Till exempel ett barn som upplever en död av en nära anhörig får panik när en viss, nästan liknande situation händer. Den traumatiska upplevelse som han eller hon gick igenom i det förflutna som inte behandlas korrekt kan komma ut, i detta fall genom en attack.

Ett barn kan också visa episoder av ångestattacker eftersom problemet till hands påminde honom eller henne om familjekonflikter. Striderna i familjen samt föräldrars skilsmässa kan vara traumatiskt för ett barn att när bevittnar en liknande situation, går han eller hon i panik.

Noterar att det finns ingen enskild orsak (och det tar flera faktorer) för ett barn att få en ångestattack, men vad det än är, är det viktigt är hur gör affär med det ordentligt.