kokain-antidepressiva anslutning

Eftersom tiden går och miljontals fler människor vänder sig till antidepressiva läkemedel “Fly” ångest, stress och depression som det moderna livet ibland kan orsaka, är alarmerande skräckhistorier om lyckodrogbruk hopar sig. Den SSRI eller selektiva serotoninåterupptagshämmare infördes som ett “mirakel” drog som kraftigt skulle minska biverkningarna av den föregående klassen av tricykliska antidepressiva med liten eller ingen nackdel. Tyvärr är de läkemedelsföretag berättar inte hela historien. Dessa läkemedel kan vara farligt för vissa personer på ett sätt som de flesta människor har ingen aning om. Inte konstigt egentligen när man inser att de fungerar på samma sätt som kokain gör.

En av de kända små sakerna antidepressiva är att den process där SSRI-läkemedel fungerar för att öka nivåerna av serotonin är anmärkningsvärt liknande sätt som kokain fungerar. I selektiva serotoninåterupptagshämmare, de läkemedel fungerar genom att hindra befintliga serotonin från att lämna hjärnan genom att korsa hjärnan / blod barriären. Detta skapar en “eftersläpning” av serotonin i hjärnan och som ny serotonin produceras det helt enkelt till det “gamla” serotonin som hindras från att lämna hjärnan. Teorin är att eftersom serotonin är en av de primära signalsubstanser som ansvarar för “må bra” känslor av lycka och mättnad att detta är en bra sak.

Samma sak gäller för de andra att må bra signalsubstanserna dopamin och noradrenalin. Det finns bara ett problem. Den substans som orsakar dopamin hållas i hjärnan och att inte passera blod / hjärnbarriären så att öka nivåerna av dopamin i hjärnan är … du gissade rätt … kokain. Vår erfarenhet med kokain visar dock att det finns en tydlig nackdel med att ha allt detta “gamla” dopamin som cirkulerar i hjärnan tillsammans med det nya.

Vid en viss punkt, slutar hjärnan att helt enkelt göra färsk dopamin orsakar den berömda kokain “krasch”. Skulle detsamma gälla för Serotonin? Är det verkligen “bra” att ha gamla serotonin och nya serotonin cirkulerar i hjärnan tillsammans, särskilt under långa perioder som månader och år? Kanske är det därför vissa människor har en motsatt reaktion på antidepressiva och hamna mer deprimerade än de började efter en kort stund.

Sanningen är att forskarna villigt erkänna att de inte riktigt förstår många av konsekvenserna av SSRI och liknande droger på den mänskliga hjärnan. De studier som ursprungligen lämnats in till FDA följde endast patienter under mycket korta perioder. Inga långtidsstudier som fördjupat sig i säkerhet eller effekt patienterna någonsin gjort på folk som tar dessa droger i månader och år. Nu, efter nästan två decennier och miljontals användare senare det kommer ut att det finns många negativa biverkningar och till och med livet förändras och personlighet förändra reaktioner som aldrig var kända eller avslöjas när dessa mediciner först blev lagligt.

Du kommer inte hitta många av dessa negativa eller farliga utfall listade på baksidan av din medicin flaska. Men är det konstigt varför? Skulle du förvänta dig att se negativa recensioner i en broschyr tryckt upp en biltillverkare om deras nyaste bil? Skulle du köpa ett hem utan att göra någon forskning på om homebuilder eller staden var något bra? Naturligtvis inte. Men detta är precis vad läkare och patienter gör varje dag genom att helt enkelt acceptera begränsade varningar, oftast fysiskt och inte psykiskt, som är på skären i antidepressiva mediciner.

För att ta reda på objektiva och väldigt avslöjande berättelser och erfarenheter från människor som faktiskt har varit på droger och vet första hand bör man söka på internet för de många platser som människor använder för att tala om sina verkliga historier på dessa droger.