kognitiv beteendeterapi – effektiv ätstörningsbehandling

Ätstörningar handlar om mycket mer än mat och vikt. De härrör från mångfacetterade psykologiska frågor. I själva verket ätstörningar kan ha livshotande fysiska och emotionella konsekvenser. Idag om vi noggrant studera det aktuella scenariot då vi kan se att ätstörningar, såsom tvångsmässigt eller hetsätning, anorexi och bulimi allmänt har påverkat miljontals människor i alla samhällsområden. Det är mer typ av psykiska sjukdomar och missbruk som har påverkat många människor över hela världen.

Tusentals människor dör varje år av de fysiska problem som orsakas av ätstörningar. De flesta drabbade söker aldrig ätstörningar behandling och de som försöker kontrollera ätstörningar vanligtvis följer rutiner som bantning, fasta, över-träning, laxermedel eller med hjälp av enkla piller. Dessa strategier kan ge en kortsiktig effekt, men de ger inte svar på ätstörningar och kan ofta göra saker ännu värre. Men med rätt typ av ätstörning behandling, kan människor bli bra och så småningom lära sig att äta normalt igen. Kognitiv beteendeterapi är bara en av de få behandling förfaranden som följer en psykoterapeutisk metod och syftar till att styra dysfunktionella känslor, beteenden genom ett målinriktat och organiserat förfarande.

Kognitiv beteendeterapi är en typ av psykoterapi som generellt medför tonvikt på den viktiga roll som tänker på vad vi gör och hur vi mår. Den är huvudsakligen baserad på idén att våra tankar påverkar våra känslor och beteenden. Med fokus på detta centrala faktum, terapeuter försöker att hjälpa människor i omforma sina känslor om mat och kroppar så att lida kan göra hälsosamma val i stället för oordnade sådana. Som terapeuter följer en psykoterapeutisk metod, försöker de lära sig vad deras kunder vill ha ut av livet. Under denna ätstörningar behandling förfarande, är terapeutens roll att lyssna, utbilda och uppmuntra, medan kundens roll är att ge uttryck för oro, lära och utföra att lärande.

Det är viktigt att förstå att ätstörningar inte bara är associerad med matvanor eller diet. Det hänger samman med många andra faktorer, bland annat samhälle, familj eller psykologiska frågeställningar och kognitiv beteende berör terapi på alla dessa faktorer. Många människor från hela världen som verkligen har återhämtat sig från ätstörningar genom denna beteendeterapi uppger att deras sessioner faktiskt hjälpte dem fäster med sina känslor. De lärde sig en bra inställning till att äta och förbättrat sin självkänsla. De lärde sig att utrota pessimistiska tankemönster och förvandla dem till en optimistisk röst.

Idag har den uppnått stor popularitet både terapeuter och konsumenter. Men att göra kognitiv beteendeterapi effektivare, vara säker på att du arbetar tillsammans med din rådgivare mot på gemensamma mål. Det är precis som en aktiv typ av rådgivning.