kognitiv beteendeterapi är bäst

Om man bortser från alla de meningslösa argumenten om huruvida människor ska få så orolig, är den praktiska verklighet som de gör. Om detta allvarligt stör deras förmåga att leva ett normalt liv, så något borde göras. Gemensamma mänsklighet kräver att samhället gör rimliga åtgärder för deras behandling. Läkemedelsindustrin vill få oss att tro droger är det bästa svaret på alla våra problem och, när det gäller att hantera ångest, våra läkare har en massa att välja mellan. Vi börjar om med antidepressiva läkemedel. Ja, föreslår namnet tydligen deras funktion är begränsad till behandling av depression, men de kan vara lika användbara vid behandling av ångestsyndrom. Så nu din läkare bestämmer vilken sort att prova på dig. Det är SSRI och tricykliska, och glöm inte MAOI. Då vi kommer in i anti-ångest droger, oftast härrör från bensodiazepiner. Om de inte tar din fantasi, det finns alltid de betablockerare. Skåpet i ditt badrum kan fyllas till bredden (med förbehåll för att avgöra om alla dessa alternativ täcks av din hälsa plan).

Men, för allt detta val, det är en obekväm sanning. Alla oberoende forskning bevis (det är forskningen inte betalas av läkemedelsindustrin) visar psykoterapi för att vara mer effektiva än mediciner. Problemet med att försöka behandla ett emotionellt problem med ett piller är det inte kan vara ett samtal om varför du känner känslor och hur du ska hantera dess konsekvenser. Prata igenom problemen med en psykisk hälsa specialist har bäst framgång rekord i att återställa livskvaliteten och undvika ett återfall i en ångest tillstånd. Till att börja med, behandlar det du som människa. Du blir i fokus för uppmärksamheten. Folk lyssnar på dig och ge dig råd om hur man kan förbättra kvaliteten på ditt liv. I den nuvarande sjukvårdsmarknaden, ser du på din läkare för ett par minuter, samla recept och plocka upp räkningen på väg ut. Människor svarar bra när de tror att deras intressen tas på allvar. Deras behandling gått snabbt om de råd de får ses vara användbara. Det finns ingen mening med att ge råd till människor ur böcker. Detta måste vara ett praktiskt tillvägagångssätt för att förändra varje persons attityder och vanor. Den bästa formen av psykoterapi är kognitiv beteendeterapi (KBT). “Kognitiv” eftersom du vill att folk ska förstå sina känslomässiga reaktioner till olika situationer. Endast om de förstår varför de känner sig oroliga kan de börja processen att ändra sina svar. “Behavioral” eftersom terapeuten kommer att träna människor att förändra sitt sätt att bete sig. Detta innebär att tvinga människor att konfrontera de situationer där de känner sig oroliga eller rädda, och lära dem hur man reagerar mer positivt.

KBT varar vanligen under en period av cirka tolv veckor. För de flesta människor, det fungerar bäst på en ett-till-ett-förhållande, men kan i fall av social fobi, en del av utbildningen ske i grupper för att hjälpa människor att bli mer van vid sociala sammankomster. Innan du börjar på kursen, är det bra för människor att ta Xanax. Detta bringar ångest nivåer ned och ger ett gyllene tillfälle när de kan lära sig nya vanor. Men för de flesta människor, bör användningen av Xanax vara snabbt avtog. Syftet är att göra det möjligt för människor att reagera tryggt utan att behöva förlita sig på en drog. Först då kan människor börja faktiskt att känna trygghet i sin egen förmåga snarare än som människor stöttas upp av piller.