fakta om växtbaserade depression behandling

Först fakta på anti depressiva mediciner som används för tillfället. Framsteg har gjorts i att den äldre typen av läkemedel de tricykliska (eller TCA som Tofranil och Ahafranil) ledde till problem med blåsan, trötthet och sexuell dysfunktion, har nu mestadels ersatts med SSRI. Läkarna föredrar nu SSRI medicin som fungerar som en serotonin booster som lyfter stämningen och allt verkar bra! Tyvärr, om du är en man du kan bli impotent och om du är en kvinna, måste du klara av en betydande viktökning som kan förvärra din depression. Eftersom det inte finns några studier som har utförts på deras långsiktiga effekter, har vi ingen aning om de är helt säker heller. Du kan se varför människor vänder sig till växtbaserade depression behandling eftersom biverkningar är mycket mindre allvarlig och de kommer verkligen att hjälpa till att minska depression.

Låt oss ta en titt på växtbaserade depression behandling som ökar i popularitet just nu. Den viktigaste neurotransmittorn kallas serotonin som reglerar vår lycka och känslor av välbefinnande är det viktigaste målet i någon av de naturläkemedel för depression. De anti depressiva mediciner också hem på serotonin men som vi har sett ovan, kan deras biverkningar har en bumerang effekt! De stora läkemedelsbolagen kommer aldrig erkänna det! Många människor lider av depression har befunnits ha mycket låga nivåer av serotonin.

Gingko biloba är en ört som har haft positiv respons vid behandling av depression. Det tar ett tag att sparka in, men eftersom det har en gradvis effekt på att öka blodflödet till hjärnan, kan det hjälpa med minne, hjärnans funktion och dessutom öka serotoninnivåerna. Det rekommenderas inte för dem som har problem med blödningar eller som tar antiinflammatoriska läkemedel.

Johannesört (Hypericum) har kommit ut bäst i alla de kliniska prövningarna, så mycket så att det nationella institutet för mental hälsa har beslutat att köra försök att se hur bra det fungerar för behandling av mild till måttlig depression. Detta innebär att det är den mest populära ört och med goda skäl. Det är också den vanligaste växtbaserade depression behandling som används i Europa och i synnerhet i Tyskland

I en kontrollerad, dubbelblind studie med över 100 patienter som lider av MDD (egentlig depression), hade de patienter som stod på Hypericum en 50% minskning av depression symtom jämfört med dem som var på Fluoxetin som är ett populärt anti depressiva medicinering av Prozac familjen. Effektiv med mycket få biverkningar har inneburit att johannesört har blivit en av de mest eftertraktade naturläkemedel för depression.

Andra örter som används med stor framgång i växtbaserade depression behandling är Kava, Ginseng och Passion Flower. Du måste kolla in bevis för företaget om du beställer på nätet. Företaget i länken nedan har ett bra rykte och erbjuder måste ha garantier vad gäller odling, urval och tillverkning av örter, övervakade allt i en FDA godkänd anläggning av utbildad naturläkare.