depressionssymptom och viktiga orsaker

Depression är en “hela kroppen” sjukdom, som involverar kroppen, humör och tankar. Det påverkar hur du äter och sover, hur du känner dig själv, och ditt sätt att tänka om saker. En depression är inte samma sak som en förbipasserande blå humör. Det är inte ett tecken på personlig svaghet eller ett tillstånd som kan ville eller ville bort. Människor med en depressiv sjukdom kan inte bara “ta sig samman” och bli bättre. Utan behandling kan symtomen pågå i veckor, månader eller år. Lämplig behandling, dock kan hjälpa de flesta människor som lider av depression.

Det finns många olika orsaker och faktorer som bidrar till depression och var och en kommer att vara unik för den individ som upplever det. Ibland orsaken är inte helt klart, och det kan i själva verket innebära en rad olika faktorer som alla bidrar till den resulterande depression.

De flesta människor antar att depression orsakas av nya sociala eller personliga problem, men depression orsakas av en rad interna och externa faktorer. Forskning har visat att kroniska problem, såsom långvarig arbetslöshet eller lever med ett missbruk relation, är mer benägna att orsaka depression än de senaste stressiga situationer.

Vissa typer av depression, såsom depression, köra i familjer, vilket tyder på att en viss del av depression kan vara ärftlig. Vad exakt är ärftligt är inte känd men kan inkludera förändringar i hjärnans struktur eller hjärnans funktion, inklusive ändringar till fysiologiska förmåga att reagera på stress och / eller påverkan av hormoner.

Trauma och stress. Saker som ekonomiska problem, upplösningen av en relation, eller dödsfall av en nära anhörig kan sätta på depression. Du kan bli deprimerad efter förändringar i ditt liv, som att börja ett nytt jobb, examen från skolan, eller gifta.

Pessimistiskt personlighet. Människor som har låg självkänsla och en negativ outlook löper större risk att bli deprimerade. Dessa egenskaper kan faktiskt bero på låg nivå depression (kallas dystymi).

Symptomen på depression är:

• sänkt humör, känslor av sorg eller tomhet

• förändringar i sömnen

Deprimerade människor kan ha svårt att somna och vanligtvis vaknar upp mitt i natten och har svårt att återuppta sömn. Deprimerade människor kan också hitta de vaknar tidigt på morgonen och kan inte återuppta sömnen. Andra deprimerade människor tycker att de är sleeper längre än vad som är vanligt för dem på natten eller att de har ökad sömn under dagtid.

• markant ökning eller minskning i aptit och tillhörande viktminskning eller viktökning

• motoriska problem – du kan känna fysiskt upprörd och rastlös eller bromsas i rörelse

• Trötthet – en allmän förlust av energi eller känsla som du är dränerad

• värdelöshet / skuld – du kan känna värdelös eller skyldig om saker som är utanför din kontroll

• Dimmigt Headed – din förmåga att tänka verkar minskat eller ditt tänkande verkar dystra och du inte kan fatta några beslut