depression mediciner

Några dagar av nedstämdhet eller depression betyder inte depression. Ett allvarligt tillstånd som kan pågå månader eller år, det är depression. Enligt olika rapporter så många som femton miljoner amerikaner lider av denna sjukdom. Endast cirka 4,5 miljoner av dessa människor söker hjälp, vilket är olyckligt. Den gamla stereotypen förknippas med psykisk sjukdom påverkar många att ändå undvika att erkänna att de lider av depression. Depression är en progressiv sjukdom. Utan uppmärksamhet som den kommer att bli mer och mer allvarliga. Det kan inte ignoreras.

En mängd olika faktorer, och även kombinationer av dessa faktorer, leda till depression. Det kan av biologiska, genetiska, fysiska och känslomässiga. Enkla dagliga liv och miljö är viktiga. Stress och andra negativa influenser har varit kända för att bidra. Det tar en hel del kunskap för att hantera en komplex fråga som depression. Vi erkänner också intrikat av människans sinne. Arbetet fortsätter in i sinnet och hjärnan, och hur de fungerar, vad som gör dem kryssa. Det är klart att det är en obalans av kemiska föreningar i hjärnan som skapar depression. Undersökningar lära sig mer om detta komplex serie av åtgärder och reaktioner med tidens gång. Bättre behandlingar kommer från mer kunskap.

Depression kan behandlas med en mängd tillgängliga läkemedel. Naturligtvis marknaden är full av “quick fix” motgift. Se till att behandlingen har studerats och vetenskapligt bevisade att ta itu med depression. Vid ett tillfälle hospital och mentalsjukhus fylldes till brädden med psykiskt sjuka människor. Lyckligtvis att allt har ändrats. År 1988 den anti-depressiva “Prozac” första träffen på marknaden i USA. Det visat sig fungera, och därmed fortfarande ordineras idag även om det kan ha allvarliga biverkningar.

Sedan dess har en ny klass av anti-depressiva har blivit populärt också. Selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI som används idag. Dessa inkluderar Paxil, Zoloft, Lexapro, Celexa, och Luvox. Dessa har begränsade biverkningar och har visat sig fungera. Växtbaserade läkemedel har också en plats på denna marknad. Majoriteten av dessa som har visat sig fungera lika bra som de anti-depressiva innehåller St John ingrediens Wort extrakt som kallas “hyperforin ‘. Vissa naturläkemedel innehåller inte denna ingrediens i rätt styrka så att de inte fungerar. Var försiktig, gör din forskning och du kommer att hitta effektiva läkemedel för att behandla depression.