depression hos kvinnor

Depression kan drabba vem som helst, kvinnor, barn, män you name it. Unfortunatley, är en kvinna mer än dubbelt så stor risk att drabbas av depression än en människa. För andelen kvinnor till män som är deprimerade, skulle statistiken säger att 24% av alla kvinnor upplever depression, medan endast femton procent av alla män drabbas av depression. Depression tenderar att också vara strängare med kvinnor med en av fyra kvinnor kommer kliniskt vara deprimerad. I detta fall kan du behöva utöva professionell behandling eller medicinering.

Depression, eller en nedstämdhet, kan i det dagliga engelska hänvisar till ett tillstånd av melankoli, nedstämdhet eller sorg, eller till en relativt liten nedgång i humör som får pågå endast ett par timmar eller dagar. Detta är helt skild från den medicinska diagnosen klinisk depression. Dock varar om nedstämdhet minst två veckor, och åtföljs av andra symtom som stör det dagliga livet, kan det ses som ett symptom på klinisk depression, dystymi eller någon annan diagnostiserad psykisk sjukdom, eller alternativt som sub-syndromal depression.

Inom psykiatrin, kan ordet depression har också denna innebörd av nedstämdhet men mer specifikt hänvisar till en psykisk sjukdom när det har nått en svårighetsgrad och varaktighet att motivera en diagnos, om det finns en uppenbar situationsanpassat orsak eller inte, se Clinical depression. Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM) säger att en nedstämdhet ofta rapporteras vara: “. … Deprimerad, ledsen, hopplös, modfälld, eller ‘nedstämd'” I en klinisk miljö, kan en nedstämdhet vara något patientrapporter (ett symptom), eller något en läkare observerar (ett tecken), eller båda.

En nedstämdhet är generellt situationsanpassat och reaktiva, och förknippas med sorg, förlust, eller en större social övergång. Ett byte av bostad, äktenskap, skilsmässa, break-up av ett signifikant samband, studenten, eller förlust av arbete är exempel på instanser som kan utlösa en nedstämdhet.

Kvinnor kan bli deprimerad om långt mer än män kan. Även en felaktig blick från någon de hoppades att vara romantisk med kan orsaka vilda humörsvängningar. Mellan de två hormonella tillstånd, kommer en kvinna att drabbas av depression flera gånger. Vanligtvis kommer en kvinna att påverkas av depression under början av den menstruationscykel eller period.

Många kvinnor kommer att drabbas av depression på grund av andra triggers. En graviditet eller missfall kan orsaka depression hos kvinnor samt postpartum. Trauma som förlusten av ett barn eller en älskare kommer också orsaka kvinnor att gömma sig från dem som älskar och behöver dem.

Depression drabbar alla lite olika. För att lösa problemet snarare än att göra något åt ??det, försöka prata med en god vän eller familjemedlem. Terapi är inte den enda lösningen, många amerikaner tar mediciner också. Om din mamma eller syster eller närstående har drabbats av en dramatisk förändring i livet eller har gått igenom någon typ av trauma, kanske du vill spendera mer tid med dem och låt dem veta hur mycket du verkligen bryr dig. Med lite tur kommer de inte behöver professionella tjänster och depression blir bara en mild en.