bipolär mediciner – att få mest nytta av bipolär medicin

Det är viktigt att förstå att även om det finns flera mycket effektiva bipolära meds finns idag, de är inte rätt för alla. Varje person som lider av bipolär till en annan svårighetsgrad. Symptomen är ofta likartade men påverkar varje person annorlunda. Dessutom var och en av oss har en unik kropp kemi så vi reagerar olika på samma läkemedel.

Det finns ingen bot för bipolär så det näst bästa alternativet är att hitta rätt kombination av mediciner och terapi som hjälper den enskilde att leva ett normalt liv. Det tar ofta mycket trial and error. Processen kan vara lång och det kan vara frustrerande. Många av dessa bipolära meds har också biverkningar som måste behandlas också.

För er som inte är bekant med bipolär sjukdom är en psykisk sjukdom som resulterar i att personen lider av extrema humör svängningar. De kan vara väldigt glad idag och extremt deprimerad imorgon. De olika bipolära medicin arbetar för att hålla saker och ting balanserade så att de inte går från den ena ytterligheten till den andra hela tiden.

Litium är den vanligaste bipolär Med har idag på grund av den höga andelen framgångsrika det har för dem som lider av bipolär sjukdom. De flesta människor har att ta Litium för ett par veckor innan de märker en skillnad i deras humörsvängningar. Det kan ta flera månader innan den fulla effekten av litium att sparka in så de beteenden är under kontroll.

Medan Litium är definitivt en framgångsrik bipolär med, inte kommer det inte utan några hårda biverkningar att brottas med. De vanligaste är illamående, trötthet, trötthet, skakningar, och kronisk törst. Biverkningarna försvinner vanligen med tiden, men de kan vara mycket svårt att ta itu med under tiden.

Det är viktigt för läkaren att övervaka din användning av litium eftersom det kan resultera i betydande viktökning. Det kan också påverka natrium nivåer och blodtryck. Många gånger de individer som redan har vissa hälsoproblem inte kan ges Litium.

Om Litium är inte framgångsrika många läkare med prova en anti psykotisk nästa. Dessa allmänhet inte rekommenderas för långsiktig användning ändå. Ett antidepressivt läkemedel är ofta vanligen ges också. Litium kombineras ofta med en eller båda av dessa i de mest allvarliga fallen bipolär sjukdom.