ångest med depression kan vara allvarliga

ångest, per definition, är en förhöjd tillstånd av rädsla medvetenhet med hjärta och tankar racing. Depression, å andra sidan, är en avmattning av den allt intresse och en oförmåga att koncentrera sig, brist på energi, och en verklig känsla av att inte kunna uträtta någonting.

På grund av dessa olika humör beskrivningar många kan bli förvånad över hur ofta depression presenterar sig som en sekundär sjukdom i en individ som redan lider med kronisk ångest. Normal sömn mönster allvarliga störningar för den enskilde lider med denna kombination av psykiska sjukdomar förvärrar depression brist på energi, och bidra till mer förvirrande tankemönster.

Alkoholmissbruk kan snabbt bli en faktor i denna kombination av sjukdomar, eftersom den sjuke kan till en början känna att de får en viss lättnad från sina besvär genom att dricka för att hjälpa inducera sömn, etc. Som i nästan alla andra fall kan du tänka på, beroende på alkohol aldrig hjälper en situation i det långa loppet, helt omvänt, lägger ytterligare en dimension till kamp för att övervinna.

Extrem ilska är ett annat symptom på denna kombinerade sjukdom, kan personen vara väldigt snabb att rasa, och sakta lugna ner. Många människor i både verbalt och fysiskt missbruk relationer kunde hjälpas mycket tidigare om de kunde övertyga sin partner som ska testas och därefter behandlas för en psykisk störning.
Personen med denna kombination av ångest och depression är inte bearbeta informationen korrekt och kan tror att andra är emot dem, och skyller speciellt de som ligger närmast för sina känslor. Oväntade situationer är ett faktum i det dagliga livet, men för individen kämpar för att vettigt ur deras okontrollerbara farhågor, i kombination med en överväldigande känsla av värdelöshet, varje förändring i en rutin, eller liten besvikelse kan skicka dem i en nedåtgående spiral av ilska och aggression utan känslighet för de skador de orsakar dem runt omkring dem.

Att vara orolig och eller deprimerad för det mesta gör njuta av livet och uppleva någon enhetlig känsla av tillfredsställelse ouppnåeligt. Den tvångsmässiga oro och rädsla, oförmåga att rationellt hantera eventuella problem vid sidan, i kombination med en kropp som körs på den lägsta nivån av produktivitet, förstorar allt detta individens känslor av hjälplöshet.

Den alluppslukande fruktan och allmän dysterhet och doom attityd äta bort på någon önskan att odla vänskap, uppskattar en hobby, eller ens ta en promenad. `Om bara” kan vara en rådande tanken, som den olyckliga personen kämpar för att göra något vettigt ur deras förtvivlan.

Så oroande eftersom dessa kollektiva sjukdomar är, det finns hjälp tillgänglig för dem som behöver det. Det skulle vara mycket klokt för den älskade av en individ presenterar dessa beteendemönster blir så utbildad som möjligt i båda dessa två områden relaterade sjukdomar.

Kanske bara då, när orolig och deprimerad person bemöts på kärlek och omtanke från en omtänksam person, kommer de att vara redo att söka hjälp. Om de tillåts att fortsätta i de själv nedsättande och negativ livsstil dessa sjukdomar ras, kommer den ångestfyllda individen mycket möjligen gå på att lägga ännu mer störande symtom och fobier till deras redan plågsamma repertoar.