vet vi egentligen sanningen om depression medicinering

Lägg märke till min titel som antyder att det är svårt att hitta hela historien om depression medicinering. Depression verkar vara nästan endemiska och CDC i USA uppskattar att upp till 40 miljoner människor kommer att drabbas av detta försvagande tillstånd någon gång i sitt liv.

Vad ska du hålla utkik efter om du tror att du eller någon närstående kan ha depression. Ett läkarbesök är viktigt, men här är några varningstecken. Dysterhet och doom, pessimism, missmod, hjälplöshet och en total brist på någon vilja att göra aktiviteter som en gång var ett nöje kunde vara varningsklockorna. Om det verkar som att reaktionen står i proportion till den händelse eller det pågår under en längre tid, då detta kan vara en annan indikator.

Depression medicinering nu oftast består av vad vi kallar SSRI som är selektiva serotoninåterupptagshämmare. Dessa har effekten av att öka nivåerna av serotonin, en signalsubstans i hjärnan som är en viktig del i vårt humör.

När du börjar ta detta depression medicinering, kan massor av konstiga saker hända som drogen tar lite tid att sparka i. Vissa människor aldrig vänjer biverkningar och många toppar rapporten och dalar, sömnlöshet, smärta i bröstet, illamående, ångest . Celexa och Ativan kan höja nivåerna av prolaktin och orsaka bröstsmärtor. Medan vissa patienter är fint och svarar bra på anti depression medicinering, det finns ett stort antal patienter som får ännu mer deprimerad när de måste klara av biverkningarna. Är det verkligen en fråga om att ta en slägga för att knäcka en nöt?

Den andra oroväckande sak om denna depression medicinering är att även om rädslan för en ökning av självmord kan ha varit överdrivna, är det faktum att läkemedelsföretagen själva inte vet exakt hur dessa läkemedel verkar på våra hjärnor. Det finns också massor av frågor om de långsiktiga effekterna och ingen vill gå runt som en zombie i flera år.

Jag tror det är därför patienterna vänder nu till naturlig behandling av depression snarare än hypade upp anti depression medicinering. Det finns alltför många obesvarade frågor medan ett naturläkemedel mot depression är mycket mindre förödande och lika effektiva i min mening