svara på depression

Under hela vårt liv, vi alla upplever episoder av nedstämdhet, sorg, eller sorg. Ofta när någon närstående dör eller vi drabbas av en personlig tragedi eller svårighet som skilsmässa eller förlusten av ett jobb, kan vi känna sig deprimerad. Depression kan slå till när som helst, och på rätt sätt svara på depression är mycket viktigt.

Vissa människor förstår inte egentligen om depression. De kan kritisera en deprimerad person låg energi, skriker på den person för agerar lat eller inte försöker hårdare. Vissa människor tror felaktigt att depression är bara en attityd eller en stämning som en person kan skaka av. Det är inte så lätt. Ibland även människor som är deprimerade inte tar deras tillstånd på tillräckligt stort allvar. Vissa människor känner att de är svaga på något sätt eftersom de är deprimerade. Detta är fel och det kan även vara skadligt om det får människor att dölja sin depression och undvika att få hjälp.

Ibland vänner eller familjemedlemmar inser att någon är deprimerad. De kan svara med kärlek, vänlighet, eller stöd, hoppas att sorgen snart kommer att passera. De kan erbjuda för att lyssna om personen vill prata. Om deprimerade känslan inte passerar med lite tid, kanske vänner eller nära och kära uppmuntra personen att få hjälp av en läkare, terapeut eller kurator.

Den deprimerad person kommer de flesta gånger vill prata om sina livsproblem. De kanske vill att du ska bekräfta sin negativa syn på livet och på samma gång kan vara väldigt manipulativ, behövande och krävande. Det finns mycket tid och ansträngning som utövats försöker lösa sina problem, och när de blir utmattade och inse att det inte finns någon lösning blir de ytterligare deprimerad. Det kommer att vara mycket enkelt för dig att sugas in i denna spiral av känslor till fördel för varken du eller din deprimerad vän. Deras problem kan vara fruktansvärda och olösbara vid denna tid, men nu det mest akuta problemet i deras liv är depression, detta gäller särskilt om de har självmordstankar.

Tänk på att du inte försöker att ge lösningar på sina problem i livet och du inte försöker bota sin depression. Vad du försöker åstadkomma är att hjälpa dem att utforska andra åsikter och meningar om orsaken och bota sin depression.