naturliga depression help effektiva alternativ till medicinering

Om du känner dig deprimerad, du är inte ensam.

Depression är en biologisk sjukdom som påverkar cirka 33 till 35.000.000 vuxna i USA, någon gång i sitt liv. Dubbelt så många kvinnor som män upplever episoder av depression. Det slår alla raser, åldrar och ekonomiska nivåer. Depression kan påverka människor känslomässigt och fysiskt, dess symptom kan variera från mild till svår. Även om det inte finns något blodprov för att diagnostisera depression, det finns riktlinjer som utarbetats av American Psychiatric Association som tillåter sjukvårdspersonal att göra en korrekt diagnos och utveckla en lämplig behandlingsplan. Behandlingen kan vara farmakologisk, men några naturliga alternativ värt att överväga först.
Behandlingen varierar med sjukdomens svårighetsgrad. Förutom de olika antidepressiva tillgängliga via ett recept, det finns också mer naturliga alternativ. Och till skillnad från antidepressiva, många av dessa naturliga behandlingar bär inga biverkningar. De är ofta ett bra ställe att börja när utforska behandling.
örter och kosttillskott
Om du inte äter ordentligt, är du förmodligen inte får ett tillräckligt utbud av vitaminer och näringsämnen i kosten. Detta kan orsaka en mild form av depression eller ens höja ditt tillstånd av nervositet. Prova att ta C-vitamin, alla B-vitaminer och innehåller några kalcium och magnesium i mixen. I så få som ett par veckor, kan du hitta ditt humör lyft.
En annan väg är naturläkemedel. Dessa finns i hälsokostbutiker, droghandel och även vissa livsmedelsbutiker. Två örter som är kända för att återställa känslomässig balans är citronmeliss och johannesört. Om du är orolig eller lider av panikattacker, prova guckusko eller Passion Flower. Två andra naturläkemedel är Hawthorne bär och paprika, som båda erbjuder många fördelar, bland annat att sänka blodtrycket.
terapi
Din läkare kan rekommendera att du prova någon form av terapi, eftersom det ofta är effektiv vid behandling av depression. Kognitiv beteendeterapi kommer att utmana dig och hjälpa dig att vända negativa tankar och attityder. Interpersonell terapi hjälper dig att lösa eventuella roll tvister och hjälpa dig att övervinna sociala färdigheter eller interpersonella problem som bidrar till din depression. Psykoterapi handlar om att prata om dina känslor med din terapeut. Det är viktigt att notera att medan det kan vara effektivt med mild depression, de med depression ofta behöver mer än samtalsterapi. Gruppterapi sammanför människor med liknande problem att arbeta med en terapeut. Du kan dra nytta av att arbeta med terapeuten, liksom andra i gruppen.

Terapeuter som behandlar depression kommer från leden av psykiatriker, psykologer och socialarbetare. Att hitta rätt terapeut är viktigt – och ibland svårt. Om efter flera sessioner, tar terapeuten inte verkar vara en bra passform, prova en annan. Och hålla på det tills du hittar en som passar dina behov.

alternativa behandlingar

Elektrokonvulsiv terapi – tidigare kallad chockterapi – fortfarande används för att behandla fall av extrem depression. Elektriska strömmar passerar genom hjärnan, som orsakar en förändring i hjärnans kemi och lindra några av symptomen på mentala sjukdomar. Denna behandling, medan vilt kontroversiell på grund av dess tidigare användning, används idag under betydligt mer kontrollerade förhållanden och på mer exakta elektriska strömmar än i dagar tidigare.
livsstilsförändringar
Göra ändringar i din livsstil kan inte vara lätt, men förändringarna kan definitivt hjälpa dig att övervinna depression.

Utveckla vänskapsband som stödjer dig och din emotionella hälsa. Du behöver inte människor i ditt liv som skapar stridigheter och drama. Du behöver människor med vilka du kan säkert berätta vad du går igenom. Be dem att uppmuntra dig att komma ut ur huset. Gå med dem i en social aktivitet, även när du inte känner för att gå.

Få sju till åtta timmars sömn varje natt – varken mer eller mindre. Sedan, under dagen, balans som sömn genom att få regelbunden motion – helst ute i solskenet. Motion kommer att öka stämningsförhöjande signalsubstanser i hjärnan, höja din nivå av endorfiner, lindra spänningar i musklerna – och i allmänhet skapar en känsla av välbefinnande.

Hantera din stress genom att identifiera vad som orsakar det. Sedan, när du vet vad som orsakar det – arbete, en relation, drogmissbruk, etc. – vidta åtgärder för att undvika det eller åtminstone minimera dess inverkan på dig.
Öva avslappningstekniker som meditation, djupandning, yoga, stretching och visualisering kan också vara mycket effektiva i att mildra depression. Du måste lära din kropp vad en fredlig, alternativt tillstånd känns. Ju oftare du gör det, desto lättare blir det för dig att slappna av.

Lägga undan negativa tankar. Så fort du är medveten om en negativ tanke, ersätta den med en positiv tanke. Håll en skriftlig förteckning över dina negativa tankar. Sedan, när du är på bättre humör, titta på denna logg. Var den negativa tanken korrekt? Eller var det grundlösa? Visa denna post till en betrodd vän eller din terapeut för att se vad de tycker.

Kom ihåg, om du är deprimerad, du är inte ensam. Och, är medicinering inte ditt enda alternativ.