livet förändras efter depression

Efter att du har gått igenom en depression, är du förändrats för alltid. Du vet precis hur illa du kan känna och hur hopplöst och oviktigt livet kan visas. Du har fått hjälp antingen genom samtalsterapi, antidepressiva, en kombination av båda, eller mer dramatiska åtgärder. Din pessimistiska, självkritisk tankar blir mindre och du börjar att ta slut i ditt liv, var du har varit och vart du ska. Du försöker att bättre klara de påfrestningar i ditt liv och utvärdera vilka av dem skulle kunna tas bort.

Du har funderat på vad du förväntar dig av dig själv, andra och livet i allmänhet. De flesta av oss förr eller senare komma till slutsatsen att saker och ting måste förändras för att vi ska bo bättre. Relationer och arbetssituationer måste granskas noggrant. Förändring måste hända för din återhämtning att arbeta.

Även om gamla rutiner och vanor har verkade bekvämt för oss i det förflutna, de uppenbarligen inte fungerade för oss. Om du hade problem med relationer innan depressionen, du förmodligen fortfarande har dem. Om du hatade ditt jobb innan, du förmodligen fortfarande inte om det nu. Om du inte gillar var du bodde, hur man levde, och vem du hängde med, det är fortfarande i ditt ansikte.

Oavsett hur dåliga saker är, är det mycket svårt att ändra. Låt oss använda exemplet med någon som har haft en hjärtinfarkt. Det kan konstateras att personens livsstil har spelat en stor roll i utvecklingen av denna sjukdom. Hjärtat Patienten får behandling, kanske operation, och sedan ges guider till bättre livsstilsval. Jag vet allt om detta eftersom när min make hade sin trippel bypass och gick igenom rehab jag lärt mig att vi skulle behöva ändra våra matvanor och se till att min make var att få rätt typ av träning. Vårt sätt att leva har förändras och det var svårt i början att vänja sig vid detta. Men detta var ett faktum och vi var tvungna att inse det.

Å andra sidan, vi visste folk som hade bypass operation och gick tillbaka till sin gamla mat-och dryckesvanor. Inom två år de hade allvarliga problem igen.

De rökte, äta massor av fet mat, sikta i alkoholen departementet, och inte får tillräckligt med motion. De var också klagar över att de hade allvarliga symtom igen.