kämpar med tvångssyndrom (OCD)

Om du eller någon närstående kämpar med OCD, eller du behöver veta mer om villkoret för att ge rätt typ av terapeutiska behandlingar till en patient, det finns ett antal medicinska artiklar som nu finns i ämnet, vilket är en välkommen förändring från föregående år. Här är några av de bästa resurserna för att ta reda på mer om tvångssyndrom, liksom möjliga behandlingar du kanske vill prova.

OCD är faktiskt en ångest som innehåller kommentarsfunktionen tankar och repetitivt beteende. Med att räkna antalet steg som det tar att ta sig från ytterdörren till bilen, eller stänga dörrar en viss tid innan de lämnar huset eller på kontoret är kännetecknen för detta tillstånd, och människor med tvångssyndrom har också en tendens att vara besatt av att bli av med bakterier och smuts, vilket innebär att de kan behöva sanera eller tvätta händerna om och om igen flera gånger under dagen.

Personer med OCD känns som om något tragiskt händer med dem om de inte fylla alla sina ritualer under en dag. Till exempel, en del patienter känner att om de tappar räkningen på sina steg när de går, kan en familjemedlem skadas om de inte börjar räkna sina steg från början. Vissa människor tycker också att något tragiskt kommer att hända med dem, eller att de inte kommer att vara attraktiva eller smart nog att hantera sociala situationer ordentligt förrän de har uppfyllt alla sina ritualer.

Tvångssyndrom kan föras på av en speciellt traumatisk upplevelse i det förflutna, och kan pågå i flera år, särskilt om den inte upptäcks och behandlas korrekt. I många fall kan de negativa tankar förknippas med farliga eller deprimerande händelse som har inträffat i patientens liv, så psykoterapi behandling kan vara effektiv vid behandling av patienter i alla åldrar som kämpar med ett ångestsyndrom.

Terapi kan vara att få patienten att avslöja varför de har att göra med tvångssyndrom (OCD), och med dem diskutera hur de känner varje dag när ritualer inte utförs. Utföra olika vanor “kommer att ge tillfällig lindring från ångest eller nervositet, men dessa metoder måste utföras flera gånger om dagen för att patienter ska känna någon slags normalitet, varför sjukdomen är så handikappande. Bilder, musikterapi, och helt enkelt prata ut sina problem kan visa sig vara ganska effektiva, och ett antal läkemedel, såsom Anafranil, kommer också att bidra till att minska ångestsymtom. För naturliga behandlingar, kommer SAM-e och 5-HTP hjälper till att öka serotonin nivåer och hålla tillståndet under kontroll och leva fri från panikångest