goda friska tänder börjar tidigt

Lär ditt barn att borsta sina tänder kan verka som en omöjlig uppgift. Många föräldrar har provat många metoder för att övertyga sina barn om fördelarna med borstning. För vitare tänder och ett friskare leende, är ordentlig borstning avgörande. För att få dina barn att korrekt borsta tänderna, måste du börja borsta rutin tidigt. The American Dental Association rekommenderar att barn börjar borsta så snart infanthood. Föräldrar uppmanas att rengöra barnets mun med början i de första dagarna efter födseln.

Efter varje flaska, ta en blöt disktrasa och torka försiktigt barnets tandkött. Detta hjälper till att ta bort plack som kan bygga upp och förbereder barnen för åtgärden handlingen att borsta senare när tänderna vuxit i. När de första mjölktänderna visas, rekommenderas att föräldrar tar en bomullstuss och torka försiktigt tänderna till ta bort plack. Detta gör inte bara ditt barn att uppleva en ren mun, utan också gör dem mer toleranta att borsta när de är redo.

Innan ditt barn är gamla nog att faktiskt borsta sina egna tänder, bör du borsta dem själv. Detta är en utmärkt tid att lära ditt barn fördelarna och ett korrekt förfarande för korrekt borsta sina tänder. Se till att ditt barn upprätthåller rena och friska tänder upp till den grad att de kommer att borsta själva, vanligtvis cirka fem år gammal. Detta kommer att hjälpa ditt barn att utveckla en vana att borsta och se till att deras tänder och tandkött är rena.

Slutligen, se till att borsta kul. Barn relaterar till saker som de tycker om. Om du gör deras borsta en rolig erfarenhet, kommer de att ber dig att låta dem borsta sina tänder. Aldrig agera som borstning är en knepig. Skratta och ha roligt är viktigt att ge ditt barn en bra upplevelse. Du kanske vill låta yngre barn faktiskt försöka borsta sina egna tänder först, och sedan följa upp genom att borsta dem att se till att de är rena. Du kan också få ditt barn borsta tänderna på en favorit docka eller uppstoppade djur. Se till att du lär ditt barn att ordentligt spotta ut all tandkräm och se till att tandkrämen du köper är säkra för barn.

Kom ihåg att barn kommer att göra aktiviteter som de anser kommer att bli kul. Gör en stor sak av att borsta dina egna tänder. Snacka om njutning, gör en massa oväsen när du borstar så att dina barn vill uppleva det för sig själva. Det är viktigt att börja så unga som möjligt för att lära dina barn god tandhygien och se till att deras tänder och tandkött förblir friska.