depression och tecken på självmord

När du försöker att leva ett normalt liv och ändå depression invaderar din varje vaken stund, kan kampen för att försöka dra bort den charad vara svårare än man någonsin kan föreställa sig.

Depression och tecken på självmord är tyvärr alltför ofta objekt som går hand i hand.

Människor som inte heller bor med någon som lider av depression eller striden depression själva har absolut ingen aning om hur mörkt hål av depression är.

En verkligt svår och mörk depressiv episod kan säkert leda den sjuke till självmordstankar. Det ger människor en känsla av kontroll, särskilt när personen slåss depression känns som om de inte har någon kontroll över sitt liv ändå. Självmord ser ut som en enkel utväg.

Det kan sätta stopp för de känslor av desperation, känslor av total värdelöshet, den överväldigande sorg som invaderar varje por av ditt väsen och total hopplöshet som fyller varje vaken stund.

Depression och tecken på självmord är absolut hälsoproblem som bör tas på största allvar.

Om en vän eller älskade en som du känner lider av depression, och om du är orolig för symtom på självmord finns det några saker som du kan titta efter. Kom ihåg att vara hjälpsamma och stödjande genom att lyssna och försäkra dem om deras självuppskattning.

Men medan du vara stödjande Det är också absolut nödvändigt att du får din vän eller älskade en till sin vårdgivare omedelbart.

Ofta behandlingar för depression på denna nivå kan innebära en ökning av terapeutisk rådgivning, en justering av medicinering eller ens tillägg av en ny medicin, eller om depression och tecken på självmord är allvarlig nog, kan vara nödvändigt med sjukhusvistelse.

Om din vän eller älskade man börjar prata om självmord och börjar sedan att ge bort favorit ägodelar, är detta ett allvarligt tecken på självmord och det måste behandlas omedelbart.

Det indikerar att den sjuke allvar har tänkt att skada sig själva. Om de drar sig undan från dig och andra som älskar, om de börjar att missa arbete eller skola, om de inte längre bryr sig om saker som de alltid har brytt sig om då dessa är negativa tecken relaterade till depression och självmord. Om du märker att din vän eller älskade en börjar att ändra sitt normala beteende i samband med en depressiv episod så ska du också agera.

Drabbade att på allvar överväger att ta sina egna liv tenderar att dra bort eftersom de försöker göra det mindre svårt för dem som de bryr sig om.

Depression och tecken på självmord kan också innehålla alltför utbrott av ilska, skuld, förändringar i matvanor, sexuell promiskuitet, och förändringar i sömnvanor.

Aldrig ignorera depression och tecken på självmord. Du kommer aldrig att förlåta dig själv om du ignorerade tecken och din vän eller älskade hamnar framgångsrikt begå självmord.

Svara inte på med olämpligt humor, likgiltighet, eller försök att bara muntra personen upp. Det enda rätta svaret är att få professionell hjälp.