depression narkotika

Depression droger är mestadels antidepressiva. Dessa läkemedel är användbara vid behandling av flera typer av detta tillstånd. Deras effektivitet kan dock variera från individ till individ. Några av de vanligaste typerna av antidepressiva tricykliska antidepressiva (TCA), selektiva serotoninåterupptagshämmare (SSRI) och monoaminoxidashämmare (MAO-hämmare).

TCA fungerar genom att påverka två kemiska signalsubstanser som finns i hjärnan. Dessa signalsubstanser är inte heller adrenalin och serotonin. Vissa biverkningar som förknippas med dessa läkemedel är muntorrhet, dimsyn och trötthet. Andra biverkningar är sexuella problem, hudutslag och instabil vikt. Exempel på TCA inkluderar Surmontil, Anafranil, Pertofrane och Adapin

Andra depression läkemedel är SSRI. De arbetar genom att ändra mängden av kemikalier i hjärnan som kallas serotonin. Exempel inkluderar Lexapro, Celexa, fluoxetin, och Luvox. Vissa biverkningar av SSRI är huvudvärk, diarré och illamående. De sade också att framkalla misslyckande att nå orgasm, minska libido samt andra problem erektil. En annan bieffekt av SSRI är serotonergt syndrom. Detta är en drog reaktion som leder till själv-förgiftning när vissa livsmedel eller läkemedel blandas i kroppen.

MAO-hämmare är vanligen föreskrivs i de fall där andra behandlingsmetoder har misslyckats. Dessa mediciner sägs ha mer allvarliga biverkningar. Några av dessa biverkningar är hjärtinfarkter, inflammationer lever, beslag och stroke. Om MAO-hämmare tas med livsmedel rika på tyramin, kan de leda till ett hjärta reaktion. Det finns flera depression läkemedel som finns på marknaden och deras effektivitet kan variera från person till person.