de olika typer av depression

Det finns många olika typer av depression. Depression kan ta många former, och så många vårdpersonal använder ett antal olika termer när man refererar till depression. Seasonal Affective Disorder, klinisk depression, och bipolär depression är alla vanligaste diagnosen former av depression. Vad som verkligen orsakar en hel del förvirring när någon får diagnosen depression är att det kan väldigt ofta överlappar med annan sjukdom. Förhållanden som missbruk eller ätstörning kan förväxlas med depression, och kan göra någon form av depression ganska svårt att diagnostisera. Följande är några mycket vanliga former av depression.

Du kommer att höra ordet depression när du upplever någon av depressioner som är allvarlig nog för att kräva behandling. Till exempel, säga att du är mycket aktiv på ditt lokala gym men har upplevt någon typ av svåra känslomässiga trauman och börja undvika gymmet på alla kostnader. Det är mycket troligt att du kan ha drabbats av en dust med depression.

En annan av de vanligaste typerna av depression är bipolär depression (även känd som manisk depressiv sjukdom). Bipolär depression är allmänt erkänd som någon som erfar att vara alltför glad, sedan plötsligt blir fruktansvärt deprimerad. Många läkare anser att bipolär depression är en obalans i hjärnan som ofta kan framgångsrikt behandlas med mediciner.

En av de vanligaste typerna av depression att kvinnor är kända för att lida av är förlossningsdepression. Sjukvårdspersonal har konstaterat att många kvinnor lider av förlossningsdepression redan har drabbats av någon form av depression tidigare. De flesta kvinnor som går igenom förlossningen känner dåligt de första dagarna efteråt. Däremot kan de som inte har möjlighet att sluta med de depressiva känslorna uppleva dem i månader, om inte år, om den inte behandlas.

Av de många typer av depression, är en vanlig subtyp av depression årstidsbunden depression. Denna form av depression verkar vara bunden till hur människor reagerar på mängden solljus som är tillgänglig för dem varje dag. Ljusterapi genom användning av speciella lampor är en vanlig behandling för dem som lider av årstidsbunden depression.

En mycket allvarlig form av de många typer av depression är psykotisk depression. De som lider av psykotisk depression väldigt ofta höra röster i huvudet förutom att ha visuella vanföreställningar. Individer som lider av detta behov att ha någon hjälpa dem söka behandling så snart som möjligt. De flesta drabbade inte kan tänka rationellt, och därför kommer sannolikt att skada sig själva eller andra. Psykotisk depression drabbar cirka 15% av individer som lider av depression.

Människor som verkar lida konstant från en mild form av depression är sannolikt att lida av dystymi. Människor som lider av dystymi kan även drabbas med en släng av depression, desto allvarligare form av depression som resulterar i behov noggrann medicinsk övervakning och aggressiv behandling.

En annan av de många typer av depression som är mycket vanligt som kvinnor utsätts för är atypisk depression. Denna form av depression ofta präglas av att uppleva saker som panikattacker, överätande, och sömnbesvär. Någon med atypisk depression kommer känna sig deprimerad under en tid, må bättre, och sedan mår sämre igen. Atypisk depression är mycket vanligt i en persons yngre år, och om det gått obehandlade kommer att följa dem in i vuxenlivet.

Oavsett vilken av de många typer av depression kanske du lider av, att veta skillnaden mellan dem är det bästa sättet att få bästa möjliga behandling. När du vet vilken är den bästa behandlingen kommer du att veta det bästa sättet att slåss den av de många olika typer av depression som du kanske lider av.