avmystifiera ect en patients framgång med elektrokonvulsiv terapi

Som en modig överlevare av egentlig depression genom behandling av ECT (Electric Convulsive Therapy), är jag ofta ombedd att tala till människor som lider av depression och deras familjemedlemmar om ECT. Många har exakt samma frågor som jag hade när jag först blev ombedd att överväga ECT som behandling ingripande för min depression redan 1990. Idag, 15 år senare, har jag haft över 50 framgångsrika ECT behandlingar under mina fyra stora skjutningarna med klinisk depression. ECT har blivit min “stege ur depressionen pit” som jag är mest tacksam.

Liksom många av er, jag var livrädd vid tanken på hur ECT gavs och ännu viktigare vad andra kanske tänker på mig efteråt. Medierna har beskrivit ECT som en barbarisk behandling, en behandling som endast ges till “galna” människor i de mörka avdelningar av psykiatriska sjukhus. Detta livräddande behandling är så långt från den verklighet som det kan vara.

Elbehandling åter kommer i favör som en behandling för svår depression. Enligt American Psychiatric Association, är dess framgång 80 procent medan läkemedel har en framgång på mellan 40 och 45 procent.

För att ge en bättre förståelse av ECT, är följande vad en patient möter: Patienten får en IV innehållande anestesi och ett muskelavslappnande medel, blodtryck och puls övervakning apparatur tillämpas, leder EKG övervaka hjärtat och EEG leads övervaka hjärnan, till förhindra att patienten bita deras tunga, är en bitblocket införd i munnen och en syrgasmask placeras över ansiktet för att säkerställa korrekt andning. Elektroder anbringas på högra tinningen och parietala område på huvudet. Den elektriska strömmen justeras till den lägsta intensitet och kortast möjliga tid behövs. Läkaren gäller sedan den elektriska stimulansen genom att trycka på en knapp på slutet av en ECT handtag. Den korta puls stimulans varar bara 1 till 2 sekunder. En ECT Kursen består av 6 till 12 behandlingar.

Det är fortfarande oklart varför ECT hjälper patienter med svår depression. Vissa anser att det elektriska stötar och efterföljande beslag på något sätt simulera hjärnans nervceller och kemikalier konfigurera i det limbiska systemet som reglerar och balanserar känslor.
Alternativt, kan beslag förändra kroppens hormonella system för att lindra depression

Den största utmaningen för mig var att acceptera ECT som en livskraftig behandling alternativ. Det var lättare för mig att förstå behandling än det var för mig att acceptera behandlingen. ECT har blivit min “behandling av valet.” Det positiva resultatet från ECT överväger stigma kring ECT. Jag har kommit att förstå och lita på ECT som min “silver bullet” i att handla med min svår klinisk depression.