åderbråck orsaker och botemedel

Åderbråck är uppsvälld, missfärgade ådror. De visas förstorad och vridna. Åderbråck är typiskt 3 mm eller mer i diameter. De är normalt finns på låren eller ryggen på kalvar. Åderbråck är mycket smärtsamma och kliande. Sprätta dem kan rota öppna sår för att komma ut. Åderbråck förekommer extra ofta med kvinnor än män och med personer över 60 års ålder. Trots de mest framstående insatser forskare förblir exakt orsaken till åderbråck fortfarande en tvetydighet, men det finns några teorier.

En person som är fett passerar ytterligare massa i buken makten till benens vener, vilket ursprung venerna att expandera. I de flesta fall åderbråck är etablerade i benen, vilket tyder på att denna situation kommer från stående under långa perioder.

Vener har ventiler som avstyra blodet från att rinna baklänges när den går upp på benen. I åderbråck, men dessa ventiler slutar fungera eller blir svag och resultatet i blodet går från hjärtat och läcker tillbaka in i venen och samla det. Detta poolade blod förstorar & sträcker venen & det blir åderbråck.

Arturo-Venous shuntar kan försämra venen väggarna eftersom det hjälper förbi kapillärerna, som upprätthåller de höga BP i artärerna från överväldigande venerna. De hormoner som bildas under pubertet, graviditet och klimakteriet kan skapa Arturo-Venösa shuntar.

Forskare har inte kunnat fastställa en behandling för åderbråck, men det finns botemedel som kan lindra några av de problem av åderbråck.

Kirurgi kan användas för att bota svår åderbråck. Denna metod kallas vener strippa. Detta sker vanligtvis under lokalbedövning och partiell anestesi. Det kirurgiska ingreppet innebär att föra in en elastisk redskap hela åderbråck. När det elastiska tas ut, är åderbråck avlägsnas med den.

Det finns två endogena förfaranden som kan användas för att ta bort svåra åderbråck i benen och låren. Dessa metoder är mindre motståndskraftig än ven strippa & inte kräver en övernattning hänga om. Båda förfarandena behöver införandet av ett verktyg inne i åderbråck. Den endogena radiofrekvens avslutande proceduren använder en kateter för att överföra makten radiofrekvens för att stänga åderbråck. Den endogena laser process använder en diodlaser att sända laserenergi att stänga åderbråck. I båda fallen kommer de åderbråck förvandlas till ärrvävnad och så småningom tyna bort i några veckor. Efter antingen process, kan en person som bär på sin vanliga rutin mycket påföljande dag.

Den vanligaste härdning används för att eliminera rigorösa åderbråck är sclerotherapy. Denna process kräver ingen narkos och kräver inte en alla natten vistelse. En vätska såsom natrium tetradcyl sulfat, hyperton saltlösning, & aethoxyskerol injiceras i åderbråck. Denna vätska kommer att försegla venen väggar & stoppa blodflödet. Då åderbråck kommer att förvandlas till ärrvävnad och så småningom tyna bort i en hel vecka. Ytterligare behandlingar kan krävas för ett fåtal speciella fall.