symptom och behandling för att bota ångest och panikattacker

Ett av de aktuella frågorna för en växande andel av befolkningen är ångest och panikattacker. Också även idag du inte kan hitta en specifik behandling för att bota ångest och panikattacker.

Ångest och panik manifesteras som en plötslig tillgång av rädsla är en mycket kraftfull känslomässigt tillstånd som kännetecknas av psykomotorisk rastlöshet; rädsla utan någon uppenbar objekt.

symptom

Dessa symptom kan variera från person till person, men det finns vissa beteendemönster som är vanliga: hjärtklappning, andningssvårigheter, skakar hela kroppen, bröstsmärtor, illamående, frossa, yrsel, svimning, människor känner att de förlorar kontrollen, att de är i livsfara.

Varaktigheten av en panikattack är mellan 5 till 20 minuter och tiden för maximal intensitet värderas till tio minuter. Experter har inte identifierat en tydlig orsak till uppkomsten av en panikattack, men det finns många faktorer som kan leda till uppenbarelse av panik och veta hur man kan bota ångest och panikattacker kan livet förändras.

Bland de vanligaste orsakerna är alkoholrelaterade problem eller plötsliga avbrott av alkohol i någon som brukade göra detta regelbundet, överskott koffeinhaltiga drycker och tobak. Regelbunden användning av vissa läkemedel och läkemedelsbehandling avbrott kan också orsaka en panikattack.

Läkare uppskattar att generell anestesi och kirurgi, förlossning, den höga nivån av stress för en lång tid, en oväntad händelse, såsom att förlora en nära anhörig kan vara bland de faktorer som utlöser en panikattack.

En panikattack har samma symptom som hjärtinfarkt. Detta är en anledning till varför de två är ganska svårt att urskilja. Det är därför mycket viktigt att den berörda personen bör rådfråga en läkare.

Ångest kan diagnostiseras av en specialist i akutmedicin, men en husläkare eller allmänläkare är en kompetent person för att diagnostisera och bota ångest och panikattacker också.

effektiv behandling för att bota ångest

Den ansvarige läkaren för att behandla denna sjukdom, är psykiater eller psykolog. Vid upprepade eller allvarligt angrepp, är rekommendera att ta antidepressiva. Ett sätt att undvika läkemedelsbehandling för patienter med lindrigare sjukdomar är beteendeterapi. Detta är det säkraste sättet att bota ångest och panikattacker.

Läkemedelsbehandling kan minska frekvensen av rädsla känslor eller leda till att de tillfälliga försvinnande, men sjukdomen kan återkomma när som helst efter behandlingen. Eftersom rädslan är föremål som utlöser en panikattack, kan det inte tas bort utom genom terapi och professionell vägledning.

Det rekommenderas avslappningsövningar för ungefär en halvtimme om dagen, fritidsaktiviteter som stimulerar nöjet att leva och minska hög nivå av stress i livet för människor som drabbats av denna sjukdom (yoga, avslappnande musik, etc.).

Det är mycket viktigt att eliminera koffein och alkohol, gå vidare till en kost rik på vitaminer och mineraler. Det finns naturliga behandlingar som kan hjälpa. Är rekommenderar användning av lugnande teer. Infusioner av lavendel, valeriana, nypon, hagtorn avslappnande effekt. Även grönsaker och fruktjuicer rekommenderas starkt, speciellt morötter, äpple och kål.

Vid läggdags, drick ett glas varm mjölk, med några droppar ros-vatten. Den mat vi äter varje dag borde vara varm och vällagad, inte torr, konserverad eller snabbmat. Försök att ha ett regelbundet schema för både mat och sömn. Undvik följande livsmedel: majs, bovete, råg, bönor, ärtor. Koffein, alkohol, nikotin är kontraindicerade, samt eventuella matrester.

Det är en effektiv guide som hjälper dig att bota ångest och panikattacker snabbt och naturligt utan droger eller rådgivning terapi. Detta system är en av de mest använda metoden idag för att behandla detta problem.