botemedel för ekonomisk osäkerhet, stress och ångest

Det är väl klart att förlusten av arbetstillfällen, hus, intäkter och allmän osäkerhet skapar massiv oro och ångest, utlöser mentala och känslomässiga sjukdom, splittra familjer, relationer och människors självkänsla, självförtroende och självbild. Som nämndes i förra veckans succé brev, den extrema stress, förlust, känsla av hopplöshet och den upplevda förstörelsen av ens självkänsla har även resulterat i många mord-självmord: män dödar sin familj och sedan själva.

Jag har fått ett extra belopp på förfrågningar från kunder, kolleger, läsare och även vänner för ytterligare hjälp att hantera denna kris och dess konsekvenser.
Därför har jag skapat ett avgörande program hypnos ljud som jag ger bort som mitt sätt att ge tillbaka. Länken för att ladda ner det ytterligare nedan.

Många av de människor som skriver till mig om hjälp klagar över att den nuvarande ekonomin skapar extra stress och ångest, och det förstör deras självkänsla.

Självkänsla är främst hur mycket du gillar själv. Självkänsla består av tre viktiga komponenter: 1. Hur viktigt tycker du, 2. Hur klarar känner dig, och, 3. Hur känner du dig om dig själv, om din självbild?

Med andra ord, vad känslor du har om dig själv, din självkänsla och självbild? Är du lider av sorg, skuld, skuld, skam, bitterhet, agg, eller någon annan känslomässig dom?

Nyckeln till en sund självkänsla är att kunna enkelt och öppet identifiera alla dina talanger, färdigheter, gåvor, förmågor, egenskaper och personlighet. Det innebär positiva och negativa egenskaper.

En sund självkänsla innebär inte att vara i förnekelse och innebär inte heller ignorera ditt dåliga beteende eller de saker du behöver för att korrigera, rätta, eller arbeta på. En sund självkänsla är förmågan att vara objektiv om dig själv utan känslomässig dom. En sund självkänsla handlar om att kunna ta emot och få kredit när krediten förfaller.

Å andra sidan, är en sund självkänsla inte om falsk stolthet, arrogans, själviskhet eller narcissism. Inte heller handlar det om att slå dig själv när du har gjort något fel.

Nyckeln, därför, till en sund självkänsla handlar om att vara lugn och objektiv om alla dina talanger och gåvor, men det handlar också om att separera sig själv från alla de saker som är utanför dig.

Med andra ord, gör vad du vem du är?

Alltför många människors självkänsla och självkänsla splittras eftersom de fäster all sin självkänsla och självförtroende till saker utanför dem. Att kunna öppet och enkelt identifiera alla dina talanger, färdigheter, förmågor och egenskaper ger dig stor makt så att oavsett vad som händer utanför dig, kan du fortfarande må bra om dig själv, vet innerst inne att du är så mycket mer än ett jobb, hus, eller karriär, inse vad som verkligen är viktigt för dig.

Och som du lär dig att omdefiniera dina prioriteringar, så oroa naturligt skingras, när dina prioriteringar har förändrats, finns det mindre anledning att oroa sig. Betydelsen av oroande är bara att flytta oss att agera. Så istället för att oroa, och slösa, eller använda upp all din energi, kan du vara ekonomisk med din emotionella energi.

Så, vad är dina prioriteringar? Vilka är dina värderingar? Vad är verkligen viktigt för dig?

Det är ett vanligt svar för människor att placera hög prioritet på ekonomisk framgång eftersom vissa människor söker trygghet och stabilitet. Men om det är din primära värde, så oroa dig, kommer besatthet, osäkerhet och tvivel över den nuvarande krisen leder lätt till förlust av status, krossade identitet, känslor av misslyckande, hopplöshet och hjälplöshet.

Jag säger aldrig folk vad de ska värdet. Istället skulle jag vilja be er att tänka på följande:

Du sitter på en veranda, solen inställning och sakta du gunga fram och tillbaka på stolen. Det känns som om det nästan är dags, du vet att din tid är nästan upp. Och när du sitter där, titta på solen uppsättningen, tror ni tillbaka på hela ditt liv. För vad är du tacksam? Och mest av allt, vad gör du ångrar?

Jag kan nästan garantera att dina beklagar kommer att vara för saker du inte kan göra – och inte för de saker du gjorde.

Och så kommer du önskar att du hade samlat fler saker eller kommer du önskar att du hade tillbringat mer tid med någon som du älskar? Kommer du önskar att du hade tillbringat mer tid att arbeta eller mer tid kärleksfull någon speciell? Kommer du att vara tacksam för alla de stunder av glädje och lyckliga relationer eller kommer du att plågas av ånger över de oläkta relationer och ord av kärlek du önskar att du hade berättat någon? Kommer du att känna uppfyllda för de utmaningar du övervann och arvet du kvar eller kommer du att fyllas med djupt beklagande för att ha gett upp och slösat bort din potential?

När du bestämmer dig för vem du är, vad som gör dig vem du är och vad dina prioriteringar är, kommer du att märka stressen dramatiskt sjunka och du kommer att må bättre om dig själv.

Det är också viktigt att förstå att det sätt du svarar på dessa aktuella utmaningar gör att du kan höja sig över vad andra tycker om dig eller vad du tror att du “borde” vara. Det kan också vara en möjlighet att hitta dina riktiga outnyttjade styrkor, resurser och visdom. Ditt svar kan göra dig starkare, mer påhittig och även ge dig större självrespekt.

Endast med ett lugnt sinne kan du hitta den inre styrkan och lösningen på alla livets utmaningar. Oro, rädsla och tvekan leda till negativ fantasi. Men när du gör det som behövs, kan du släppa taget om rädsla. Och i min speciella ljud nedladdning gåva, jag ska hjälpa dig att använda din fantasi för att utveckla en objektiv bild av de utmaningar och den typ av verklighet du vill skapa. Det fungerar på en undermedveten nivå och kommer också att drastiskt sänka din stress.