vilka monster skulle du låta ut om du släpper din depression

Terry kände att ingen tyckte om honom och att han inte var värt att ta hand om. Han trodde att han hade fötts unlikable och det var därför hans föräldrar aldrig hade lovordat eller uppmuntrat honom i hans intressen. Han kände sig livlös, död inuti och ointresserad av allt. Allt var en ansträngning. Han ville bara sova. Han kände sig ensam och ensam, men hade ingen lust att träffa någon. Ingenting rörde vid honom och han rörde sig som en robot.

Terry bytte från att vara rasande om hans situation att gråta om det i förtvivlan. Han var inte stolt över sitt arbete och trodde att hans chef och kollegor var inte heller imponerade. Han var ständigt tro att han skulle släppa taget. Hans vrede skulle explodera när han var trött på att behöva försörja sig. Han handlade med det genom att piska sig själv för att inte vara motiverad. När det inte gav honom de resultat han förväntade han ville mörda den del av honom som misslyckades trots hans ansträngande arbete. Han skulle dra åt skruvarna ytterligare genom att vägra inbjudan att gå ut på middag, en konsert, utställning eller film. Då hans ensamhet skulle sparka in och cykeln av känsla uppskattat och ouppmärksammad skulle börja igen.

Ta på sig rollen som slav föraren var enkel och bekant för Terry. Det var det enda sättet han kunde tvinga sig att arbeta och försörja sig. Han hade inte tid för mjukhet eller mildhet gentemot sig själv. Det skulle vara överseende och inte få jobbet gjort. Terry var både tuff, kall och omänsklig slav master som piskades det svalt, sömnbrist svag men lydiga tjänare.

Efter avslutade projekt Terry inte tro att någon skulle vilja sitt arbete. Han förväntade sig att vara falsk. Inte bara gjorde Terry tortera sig själv men han sedan passerade piskan till sina kollegor, chef och potentiella kunder så att de kunde prygla honom lite mer. Han var ett monster till sig själv och erfarna andra som monster också. Det gör för en stor dos av depression.

Varför gjorde Terry måste sätta sig själv genom denna ansträngande rutin? Vilka mega monster han desperat försöker strypa? Terry fick höra en stark röst av undergång inom sig. Den hotade honom med total isolering och exil från den mänskliga rasen, om han inte arbeta hårt för en bra lön. Om jobbet var intressant, var stimulerande, roligt eller uttrycka sin sanna anda irrelevant. Det enda som betydde något var att han skulle kunna försörja sig utan att behöva någon annan. Han var tvungen att förvandlas till slaven föraren för att se till att han fick tillräckligt betalt för att försörja sig.

Slaven del av honom tog slå efter att slå. Om det uppror genom att skicka ut ett SOS för vänlig mänsklig kontakt då han skulle krossa den. Dessa hungerkänslor och behov av ömhet, konversation och kamratskap kunde störta hans noggrant utformad plan och sedan hur skulle han klara sig? Om han gav till sina mänskliga behov han skulle vara som ett djur i bur som avlossade – glupsk och oansvarigt. Hur skulle han få denna vilda djuret tillbaka i buren? Hur kunde han få djuret undergiven nog att arbeta hårt så Terry kunde ha ett tak över huvudet?

Terrys depression räddade honom från att komma ansikte mot ansikte med hans offer. Länge sedan han hade gjort ett beslut att strypa honom som var ivrig att leva. Han gjorde det för att lugna hans raseri. Han svalde en falsk maxim som drog en värld där för att vara en fin upprättstående medborgare och göra dina föräldrar stolt över dig, var du tvungen att offra dina intressen för en säker lön. Terry längtade efter hans föräldrar stöd och respekt. Utan deras medgivande att han inte kunde göra sin grej.

Depression numbed slav del av honom. Depression täckte över hans skada och smärta när hans sanna ambitioner och talanger ignorerades. Depression hindrade honom från att argumentera med sin familj om hur han ska vara i världen, så att han inte riskerar förlust. Depression låta honom tro att det han gjorde var bristfällig, så att han kunde hålla straffa sig själv. Då skulle det inte finnas något utrymme eller energi för att vakna upp vilda djur. Depression var Terrys sätt att vara på bra pojke han trodde att hans familj ville.

Om Terry väljer att låta monstret ut han behöver en patient och omtänksam barnmorska. Han har nog den personen i honom men vet inte det. När han är klar kommer han att hitta den milda välkomnande barnmorskan använda hans dröm meddelanden och andra terapeutiska medel. När han är klar kommer han att inse att hans monster är en mild roligt kärleksfull framgångsrika jätte och det är många som väntar på att ge honom en baby shower.

copyright jeanette Raymond, Ph.D.