naturliga ångest botemedel – är de effektiva eller är de flesta av dem egentligen bara placebo

Stress är en av de saker som är så vanligt men kan orsaka en hel del störningar i en människas liv. I denna artikel tar jag en titt på några av de naturliga metoder som du kan vidta för att bota din stress och leda en stressfri, lyckligt liv.

Förmodligen den mest effektiva av de naturliga naturläkemedel är St Johannesört. Det är ett säkert naturläkemedel som kan köpas i butiker i många länder. Den kommer från Hypericum perforatum anläggningen – en gul-blommande ört som växer vilt i många ängar i hela världen.

Johannesört är en mycket effektiv ört, och är känd som “lycka ört”. Många människor tycker att det kraftigt förbättrar deras humör, slappnar dem, och även förbättrar deras sömn och drömmar. Det finns också väldigt få biverkningar, och många människor även rapportera att ha några biverkningar alls.

En annan ört värt att överväga är Valerian. Dess växtnamn är Valeriana officinalis, som har rosa väldoftande blommor och växer på norra halvklotet från juni till september. Det är ofta som naturens valium, eftersom det har en liknande effekt, men utan samma biverkningar.

En annan naturlig metod du kan ta är Yoga. Yoga sträcker försiktigt, övningar och toner din kropp och samtidigt koppla ditt sinne. När du gör yogaställningar, flyttar du in dem smidigt, i takt med din andning, och hålla dem för ett visst antal andetag. Många människor tycker att detta är den mest avkopplande form av motion tillgängliga. Överväg att gå en lokal yoga klass, eller köpa en av de många instruktions DVD eller böcker tillgängliga.

Promenader är också fanastic eftersom det är en naturlig stress reliever. Det lugnar sinnet, integrerar vänster och höger sida av hjärnan, och minskar också ditt blodtryck. Försök att gå när du får chansen. På jobbet, ta trapporna i stället för hissen. Om du behöver gå till affären för att köpa något, gå istället för att använda bilen. Ta varje tillfälle du kan för att gå.

En annan fantastisk teknik för att varva är att bara bli medveten om din andning. Du behöver inte kontrollera din andning, bara försiktigt vara medveten om det. Du kan antingen stoppa vad du gör och sitta tyst för att fokusera på din andning, eller så kan du fokusera på din andning samtidigt som du gör något annat. Detta kommer inte att distrahera dig från vad du gör, det kommer bara lugna dina tankar men gör dig mer alert på samma gång.

Dessutom, om du känner dig orolig för saker antingen i det förflutna eller i framtiden, kan du prova att skriva om dem. Skriva har visat sig vara bra för att lugna sinnet. När du skriver, du sätter dina tankar i ord och detta hjälper dig att få perspektiv på dem. Att skriva om dina problem kan vara så terapeutiskt som pratar med någon. Det känns som en tyngd har lyfts från dina axlar.