leva ditt liv fullt ut – slå dina panikattacker

Leva ditt liv till fullo är ganska svårt när ditt liv oftast konsumeras av panikattacker. Många människor kan inte leva ett normalt på grund av denna fruktansvärda villkor. De blir slavar till denna fobi och oftare än inte, de hamnar känsla hjälplösa och oförmögna att göra något av det. Panikattacker hända när människor uppfattar något som ett hot kan det vara andra personer eller situationer. Människor som har detta tillstånd särskilt de som hotas med närvaron av andra människor hamnar bor ensam och försöker undvika att gå till platser och träffa andra människor. Kan du tänka dig att leva denna typ av liv?

Jag har känt vänner som lider denna typ av tillstånd, och jag kunde inte låta bli att känna medlidande för dem. Men tack vare modernisering, finns det nu en hel del sätt att bekämpa detta problem. Här är hur min vän kunde slå henne panikattacker.

Människor som upplever panikattacker skulle naturligtvis vill få det överstökat på ett ögonblick, och skulle därför söka befrielse från mediciner. Dock kommer medicineringen själv inte behandla den grundläggande orsaken till attacken utan det hjälper lugna ner och lindra lidande tillfälligt men aldrig riktigt behandlar orsaken. Senare när du fortsätter att ta de mediciner du kommer så småningom att inse att det blir svårare att stoppa det och ditt tillstånd förvärras eftersom dagarna går genom att göra det mer omöjligt för dig att sluta ta det. Slutresultatet är att din fysiska hälsa samt din mentala välbefinnande äventyras. Effekten av mediciner kommer inte låta dig tänka klart om hur man handskas med problemet ansikte mot ansikte. Vad det ger är en tillfällig befrielse från alla hårda symptom.

För normala människor en liten faktor som stimulerar nervositet anses vara en stor en för personer som upplever panikattacker. Därför tenderar de att överreagera på den stimulans och erfarenhet svettning och hyperventilering omedelbart ögonblicket stimulus är närvarande.
Panikattacker kan behandlas utan att behöva gå igenom alla mediciner. Det första steget är att erkänna och acceptera att du lider av det. Acceptans är mycket viktigt eftersom en person som inte bara kan acceptera någon behandling för honom om han fortsätter att förneka att han verkligen lider av panikattacker.

Nästa steg är att räkna ut vad som orsakar dina panikattacker. Identifiera problemet är viktigt eftersom det kommer att vara grunden för din behandling. Om du inte kan sätta fingret på exakt orsaken till attackerna bör en dagbok hjälpa dig att räkna ut det. Se till att du dokumenterar varje panikattack, försök att spela in allt som du kommer ihåg före uppkomsten av attacken, datum, tid, situationer, dina tankar, och allt relevant för det. Kontrollera om mönster eller en gemensam faktor som finns i all din dokumentation. Detta kommer att hjälpa dig att hitta exakt orsaken till ditt problem.

Tredje, när panikattack strejker lär sig att andas normalt. Ta stora djupa andetag. Om du är hyperventilerar, försök att hålla andan i några sekunder innan du släpper den. Detta görs för att stabilisera halterna av koldioxid i blodet. Gör detta tills din puls och andning kommer att gå tillbaka till det normala.

Fjärde, tänk på fredliga tankar. Rensa ditt sinne. Alltid säga till dig själv att du kan ta itu med problemet lätt. Gör självhypnos och disciplinera ditt sinne.

Slutligen gör täta meditation för att rensa ut de stressande faktorer som upptar ditt sinne. Gå till en lugn och avkopplande plats där du kan tänka bra. Radera alla bekymmer som du har lagrade i ditt undermedvetna.

Försök att göra allt detta med extrem disciplin och jag garanterar att du kan leva ditt liv till fullo. Söker professionell hjälp bör vara det sista alternativet om du fortfarande inte kan hantera situationen.