hantera olika sömnstörningar

När en person upplever sömnproblem är det ganska obehagligt minst sagt. Inte få tillräckligt med sömn kan over-uttömma dig och bli orsaken till mer allvarliga psykiska problem som ångest eller depression.

Men för de flesta människor sömnstörningar verkar inte vara ett stort problem alls, eftersom majoriteten av de oroliga med dem tror att poppa over-the-counter piller är precis tillräckligt för att göra problemet försvinna. Faktum är att sömnproblem är inte något vanligt och kommer inte att behandlas med enstaka läkemedel utan en professionell läkarens hjälp.

Om du har problem med att somna och tillbringar mycket tid gungade och vända innan faktiskt glider ut att sippra, vara säker på att du inte är den enda. Det uppskattas att cirka 60 miljoner amerikanska medborgare har olika sömnstörningar. En tredje del av dem har återkommande och tillfällig sömnproblem, medan två tredjedelar lider av kronisk och även konstant sömnlöshet och oregelbundna sömnmönster.

Fastställer typen av sömnstörningar

När man talar om sömnstörningar, specialister dela in dem i tre huvudgrupper:

– Fullständig oförmåga att sova
– Oregelbunden sömn
– Överdriven sömn

Varje grupp är utanför ramen för normal hälsosam sömn och påverkar individen på olika sätt. Det är känt att en genomsnittlig vuxen behöver cirka 6-9 timmar av god konsekvent sömn för att känna sig utvilad och full av energi hela dagen. Den faktiska varaktigheten för hälsosam sömn beror på individen, typer av verksamhet som han eller hon utför och villkoren för sova själv. De viktigaste kriterierna för god hälsosam sömn är den känsla av energi och förnyelse nästa dag, inte den faktiska tid i sängen.

Den första grupp av sjukdomar är också känd som sömnlöshet. Detta problem är ganska vanligt i enstaka former, som stress och trötthet från dagliga aktiviteter kan resultera i brist på sömn natten efter, och många människor går igenom det på en regelbunden basis. Men om problemet kvarstår och varar att vara permanent, är det en anledning till allvarlig oro. Inte få tillräckligt med sömn påverkar det allmänna tillståndet i kropp och själ, och kommer säkert att påverka dina dagliga aktiviteter. Så du känner att sömnlöshet är här för att stanna hos dig, tveka inte och rådgöra med din läkare. Det finns läkemedel som Ambien som kan hjälpa dig med det villkoret, så diskutera frågan grundligt.

Oregelbunden eller inkonsekvent sömn kan vara ett problem så allvarligt som brist på sömn. Uppleva störningar i sömn kan resultera n stress, trötthet, ångest och irritabilitet som kommer att påverka dina dagliga aktiviteter. Den mest utbredda typen av oregelbunden sömn kallas obstruktiv sömnapné, ett tillstånd kännetecknat av snarkning och blockering av luftvägarna. I vissa fall är det känt att orsaka hjärt stroke. Det är troligt att droger som Ambien inte kommer att vara av en mycket effekt här och du kommer att kräva särskild behandling.

Överdriven sömn också känd som narkolepsi kännetecknas av återkommande sömn som kan ske när som helst på dygnet och varar från ett par minuter till en halvtimme. Den person som lider av narkolepsi kan inte kontrollera deras tillstånd av att vara vaken eller sover och att det naturligtvis innebär en allvarlig fara vid användning av maskiner eller utföra riskfyllda uppgifter. Narkolepsi kan behandlas, men sova hjälpmedel som Ambien är definitivt inte den typ av läkemedel som du bör diskutera med din läkare.