förstå depression, vad du verkligen behöver veta

Förstå depression är det första steget mot att erövra sjukdom. Du kanske har hört talas om depression och du kanske tror att du vet allt om det, men detta kan inte vara fallet. Detta beror på att det finns flera typer av denna sjukdom och ibland varje typ kan ha några tydliga symtom. Det är viktigt att veta vad det är och hur det kan påverka ditt liv. Detta villkor är inte svårt att förstå och bli utbildade om det kan hjälpa till att få en tydlig bild av vad det egentligen är. Denna sjukdom kan variera från mild till svår. Svår depression är ofta kallad egentlig depression ordning, klinisk depression eller kronisk depression.

Förstå depression innebär att veta symptomen på sjukdomen. Vissa tecken och symtom på allvarlig depression känner irriterad, ledsen, arg och lynnig. Du kommer att uppleva sömnstörningar som sömnlöshet eller hypersomni, ett tillstånd som leder till oversleeping.

Illusioner där du hör ljud som faktiskt är obefintlig och oförmågan att skilja mellan verklighet och fantasi är andra tecken. Det kommer att vara antingen en ökning eller en minskning av aptit som leder till antingen en förlust eller vinst i vikt. Att utveckla självmordstankar är ett annat tecken på svår depression. Ibland kan det finnas självmordsförsök. Du kommer att förlora intresset för hobbies eller aktiviteter som du använde för att njuta och du kommer också att ha svårt att koncentrera sig.

En läkare kommer att diagnostisera dig baserat på dessa symtom. Diagnos innebär en grundlig mental eller psykologisk utvärdering för att avgöra om du verkligen har sjukdomen eller om det finns en annan bakomliggande orsak. Beroende på vilken typ som du har, kommer en läkare ordinera medicin. Behandling kan innebära användning av antidepressiva eller terapi.