depression i klimakteriet

Menopause är en sjukdom associerad med biologiska faktorer. Den förekommer i varje kvinna när de blir gamla. Detta gör det svårt att hantera det. Det finns många föreställningar i samband med klimakteriet depression. Vissa människor förknippar klimakteriet med depression. Vissa tror att klimakteriet och depression förekommer samtidigt. Symtomen vid klimakteriet och depressioner är likartade. De omfattar värmevallningar, irritabilitet, sömnstörningar, ångest, förändringar i matvanor och brist på intresse i någon verksamhet. Kvinnor är mer benägna att depression i klimakteriet än män.

De synliga depressionssymptom och symtom klimakteriet hos kvinnor är nedstämdhet, känsla extremt ledsen, melankolisk, och värdelöshet. Detta orsakas av mindre utsöndring av hormonet “serotonin” i kroppen som är ansvarig för humörsvängningar. De upplever också extrem sorg och förvirring. Det kan också utlösa känslan av självmordsbenägenhet i dem. Dessa saker är helt normalt hos kvinnor. Försiktighet bör vidtas för att hantera denna situation annars skulle det leda till allvarliga hälsoproblem.
Det första steget som bör övervägas är att man tydligt ska förstå problemet. Kvinnor, mest mottagliga för sjukdomen, är de kvinnor, som hade genomgått någon operation, rökning, hade klarat många barn, eller hade ett stressigt liv. Bortsett från dessa, kvinnor med premenstruellt syndrom och förlossningsdepression är också mycket sårbara för depression. Depression under klimakteriet kan behandlas effektivt med hjälp av läkarens behandling.
Några fysiska problem är också förknippade med depression under klimakteriet. De inkluderar stressande relationer, skilsmässor och ångest om livet när du blir gammal.
Tips för att hantera klimakteriet depression är värvning nedan:

I grunden finns det inget botemedel för klimakteriet. Vissa läkare rekommenderar hormonell terapi som behandling. Vi kan åta oss några enkla steg som en strategi för att klara av depression under klimakteriet. De är värvning nedan:

Genomgå regelbundna läkarundersökningar. Det skulle hjälpa dig att hålla koll alla de förändringar som sker i kroppen och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder
Regelbunden motion och rätt kost
Koppla av med meditation och yoga
Satsa på andra växtbaserade läkemedel och terapier som hjälper dig att minska dess effekter
Det finns många tester på nätet som kan användas för att ta reda på om du är deprimerad eller inte
Anta förändringar i livsstil som kommer att främja behandling av depression
Gå med i sociala grupper där du kan dela och diskutera ditt problem. Det skulle hjälpa dig att kontrollera din ilska och frustration
Du kan också ta ut dina känslor genom att anteckna dem i ett mejeri. Detta skulle hjälpa dig att övervinna humörsvängningar
Familjemedlemmar kan stödja patienten genom att ge honom / henne en utfrågning att hans / hennes problem och även hjälpa honom / henne att övervinna depression
Gör en resa till en närliggande trädgård eller turist plats. Ta en paus från den stressiga liv
Rådgivning sessioner psykolog kan också bidra till att övervinna det

De vanligaste symtomen vid klimakteriet är depression och täta anfall av ilska. Fighting depression är möjligt när rätt vård och stöd ges till kvinnor under klimakteriet. Du kan anta olika copingstrategier och få ner effekten av depression. Det finns ett annat alternativ tillgängligt för att använda antidepressiva läkemedel för depression behandling för kvinnor.
Det vanligaste misstaget som gjorts av kvinnor är de anser klimakteriet som en normal sak i processen för åldrande och inte behandla dem eller ens rådfråga en läkare. Missuppfattningar relaterade till depression i klimakteriet bör tas bort och genom att anta enkla tekniker kan du enkelt klara upp med depression. Du bör också ändra din inställning till dessa kroppsliga förändringar. Det skulle hjälpa dig att hantera dess effekter och även ta dig ur depression.