berättelser om livet efter depression

Med depression, när det händer, är det på samma sätt. Du kan inte bara gå tillbaka till ditt gamla sätt att hantera stress och använda samma coping färdigheter som fick dig deprimerad i första hand. Det är dags att se vad dina prioriteringar är och vad som behöver din uppmärksamhet mest.

låt oss ta ralph:

Han är 64 år gammal, pensionerad, och tycker om att spela golf, gå fiske, och hänga med sina gamla vänner som också gått i pension. Han dricker lite mer än han borde, men han har aldrig haft en DUI så han tror att han är OK. Hans fru har många vänner och är involverad i kyrkans arbete och hjälpa den lokala djurhemmet skaffa pengar. Ralphs hustru möter Tom på pensionärer centrum och de omedelbart ha en bra mojo. Inom några veckor hon och Tom planerar en framtid tillsammans. När Ralph lärer av hans äktenskap falla sönder han dricker en liter alkohol och kör sin lastbil in i en cement post. Han är inte allvarligt skadad, men diagnostiseras som allvarligt deprimerad. Han behandlas i två veckor på sjukhuset. Hans fru har visat oro men inte planerar att bo med honom. Ralph måste hitta ett sätt att leva sitt liv på ett sätt som han inte behöver en stadig ström av sprit för att hålla igång. Han inser efter att han gått igenom detox att han kommer att behöva ändra sin livsstil och bli mer aktiva att göra saker som inte involverar sprit. Han berättar själv att kanske få frånskilda är inte det värsta i världen sedan han och hans fru var aldrig riktigt så glad.

Annie är ett annat exempel.

Hon är 46 år gammal och hennes 24-åriga dotter dödades av en missbrukande make. Annie har inte kunnat hantera sin depression över detta och har varit tvungen att gå till domstol för att se hennes tidigare svärson rätta och döms. Hon tar sömntabletter och lugnande medel, ibland till den grad hon sluddrar hennes ord och snubblar när hon går. Hon är en fastighetsmäklare och behöver inte rapportera för arbete vid varje given tidpunkt så hon lägger i sängen större delen av dagen. Hon har en vän som hanterar sina fastigheter avslutningar. Annie var mycket nära sin dotter och var inte riktigt nära sin son som bor i närheten. Hennes man dog av en hjärtattack och hon bor ensam i en härlig lägenhet. Hennes kost är fruktansvärt och hon ser dåligt. Hennes son kommer över en dag och berättar att han tar henne till en psykisk hälsa klinik, att han redan har gjort en utnämning. Hon går motvilligt och när hon berättar hennes problem till en kurator, är hon given anti depressiv medicin. Inom tre veckor hon mår bättre och har mer energi. Hon inser att hon alltid kommer att sörja för sin dotter men att relationen hon räknade med var borta. Hon kollar den lokala fritidsgården för att se vilka klasser hon kan ta och hon registrerar sig för ett gym medlem skepp. Hon tycker också mycket närmare sin son och försöker reparera gammalt groll och argument med honom.

Jim var i en giftig relation.

Jim är 28 och bodde med Laura, 26. Hon är sjuksköterska och han arbetar för en redaktionell företag. Han daterade henne i fem månader innan vi ber henne att flytta in hos honom. När hon gjorde, tycktes deras relationer att gå söderut. Hon ville aldrig hjälpa till med städning och matlagning och kände att de skulle gå någonstans varje kväll. Den kön var bra men hon var alltid föreslå hur han skulle kunna göra det bättre. Han var mycket upphetsade av Laura att hon var vacker och välbyggd. Men han märkte att det fanns telefonsamtal som kommer in och Laura skulle ta dem i sovrummet och prata i en timme. Han frågade vem det var, men hon sa inte. Slutligen han svarade i telefon och pratade med mannen som hade sett Laura i smyg. Jim blåste upp och skrek Laura för att komma ut ur huset. Det var en fruktansvärd scen och grannarna ringde polisen som beslutade att arrestera Jim. När han kom ut på borgen, hade Laura rensas ut TV, stereo, och hans dator. Han blev så deprimerad att han knappt kunde gå till jobbet. Hans sinne skulle vandra tillbaka till hur han hade blivit involverad med en kvinna som henne. Han ville inte gå ut med några vänner och fick bara snabbmat att äta. Hans föräldrar ringde och bad honom komma besök som de bara bodde en timme bort, men han skulle inte gå. Han bara satt och grubblade. Slutligen var han orsakar så många skruv ups på jobbet att hans chef sa till honom för att få hjälp eller att han skulle vara utan jobb. Jack gick att se en psykolog och släppa ut allt. Rådgivaren var förstående och arrangerad för Jack att få på antidepressiva. Han berättade också Jack att han behövde ta reda på varför han hade blivit attraherad av en kvinna som Laura och bestämma vad som var viktigt i en kvinna som han skulle vilja ha en relation med.