bekämpa missbruk tillbakadragande metadon och missbruk & testning

Metadon är ett receptbelagt läkemedel som används för att behandla svår smärta. Det hjälper också dem beroende av heroin att upphöra med användningen av drogen, utan att uppleva fasansfulla abstinensbesvär. Eftersom heroin orsakar ett överskott av dopamin att släppas in i hjärnan, missbrukare känner ett konstant behov av drogen för att bibehålla denna höga. Metadon tillgodoser detta behov av en opiat utan eufori i samband med heroin. Även användare av metadon i slutändan överföra sitt beroende från en medicin till en annan, de blir mer stabil och inte längre upplever brådskande impulser att ta heroin. När viljan att ta heroin är helt minskat, patienter är sedan avvanda bort av metadon, även om denna process kan ibland ta flera år att slutföra.

Effekter av Metadon Metadon biverkningar kan variera kraftigt och bör övervakas noga. Symtom som är typiska för metadonanvändare inkluderar magbesvär, huvudvärk, sömnighet, förstoppning, muntorrhet, sömnlöshet, minskad sexlust och överdriven svettning. Allvarliga biverkningar bör rapporteras till din läkare. Dessa metadon biverkningar inkluderar yrsel, svullnad av extremiteter, hudutslag, nässelutslag, klåda, andningssvårigheter och bröstsmärtor.

En metadon överdos kan vara mycket allvarliga. Skulle någon du känner uppvisar symtom, ring 911 eller giftinformationscentralen omedelbart. Varningstecken på en metadon överdos inkluderar förlust av medvetandet, koma, andningssvårigheter, extremt små pupiller, fuktig hud och förlust av muskeltonus.

Det bör också noteras att metadon har en hög interaktion förhållande med andra läkemedel. Till exempel är Elavil varumärket för amitriptylin, ett tricykliskt antidepressivt medel. Med både Elavil och metadon kan vara potentiellt farligt. En metadon interaktion med Elavil kan orsaka en farligt hög dos av metadon att släppas in i ditt system, vilket orsakar en överdos. Skulle en överdos inte inträffar, är det ändå mycket troligt att när de Elavil utgångar ditt system, kommer abstinensbesvär att upplevas för höga nivåer av metadon som tidigare upplevdes.

Symtom på metadon tillbakadragande inkluderar vidgade pupiller, irritabilitet, magsmärtor, feber, svettningar, rinnande näsa och ögon och illamående.

Tecken på Metadon missbruk Som med alla missbruk, kommer någon med en metadon missbruk göra allt som krävs för att fortsätta ta drogen. Vissa kan göra sina läkare tror de kräver en högre dos av metadon, medan andra får, Äúdouble upp, AU på sina doser. Ytterligare andra kan fortsätta att ta heroin och använda metadon som en, Äútopper, au av slag. Metadon är beroendeframkallande, och de flesta som börjar med metadon som ett sätt att upphöra ett beroende av heroin eller någon annan opiat bli beroende av den nya drogen. Tolerans och beroende utvecklas, skapar behov av en metadon detox-program, vilket kan ta mycket längre tid att slutföra än många andra rehabiliteringsprogram.

Hur till testet för Metadon missbruk Metadon drogtester är en ovärderlig resurs för många individer, inklusive arbetsgivare, föräldrar och myndigheter. Medan metadon har sina legitima syften, kan extremt höga doser av ämnet skapar farliga biverkningar och bör övervakas. Metadon drogtest kommer i en mängd olika former inklusive urinprov narkotika, saliv drogtester och hår drogtester. Var och en av dessa metoder fungerar mycket bra i att detektera metadon hos en individ, AOS-systemet. För ett längre test fönstret, är hårsäcken metadon drogtester vägen att gå. Resultat uppnås i laboratoriemiljö och kan upptäcka metadon användning upp till de senaste 90 dagarna.

Arbetsgivare gynnas metadon drogtester, eftersom de förhindrar potentiella narkotikarelaterade skadeståndskrav, olyckor och annat elände uppstår. Investera i ett drogtestningprogram bidrar till att öka de anställdas produktivitet och upprätthålla den positiva bild som du vill ha för ditt företag.

Medan metadon är ett receptbelagt ämne, kan den erhållas på gatan olagligt. Föräldrar som är oroliga för sina barn eller tonåring, kan AOS beteende gynnas metadon drogtester oerhört. Drug testkit sätta dig i vila och ger dig möjlighet att antingen ta upp frågan om huruvida droganvändning sker i ditt hus bakom dig eller ta nästa steg i att få din tonåring drogrehabilitering.