avslöjande behandling attack panik – hur du avslutar panikattacker den naturliga way_

På gång eller annan, kommer nästan alla att uppleva en panikattack. Panik är en naturlig reaktion oftast utlöses när sinnet tror att det finns ett hot. Medan de flesta alla har eller kommer att uppleva panik minst en gång i sitt liv, vissa människor upplever dem på regelbunden basis och kan inte bli av med dem. Några av de vanligaste situationerna kan utlösa panikattacker och lämna den enskilde lider och rädd för att leva ett normalt liv.

När panikattacker är vanliga, är det kallas panikångest. Människor som har en familjehistoria av andra psykiska störningar såsom depression och bipolär sjukdom har oftast en högre risk att utveckla panikångest. De flesta panikattacker sist allt från 5 till 30 minuter, men kan pågå mycket längre. Paniksymtom når sin topp runt 10 minuter och kan lämna den individuella känslan trött, avrunna och desorienterad.

Vanliga symptom i samband med panikattacker är yrsel, andfåddhet, hjärtklappning, en känsla av att man håller på att förlora kontrollen, tankar racing, nervositet och illamående. Själva attacken i sig är ett resultat av kroppens naturliga försvarsmekanism, som kallas kamp-eller-flight respons. Normalt kommer en panik uppstår endast när det finns en verklig känsla av fara. Människor som lider med extrem ångest kommer att uppleva attacker när det finns ingenting att vara rädd för.

Det finns en massa människor som upplever dessa fruktansvärda symptom vardagliga. Ibland kommer en person som upplever en attack i rädsla för nya attacker. Symptomen kan också visa upp när en person är ute och handlar eller kring en stor grupp människor. Bara tanken på att göra något obehagligt kan också vara tillräckligt för att komma med på en attack. Vissa människor har klagat över att ha attacker när de blir ensamma i rädsla att något hemskt kommer att hända.

Frekventa episoder kan lätt störa en persons förmåga att leva ett normalt liv. Folk har slutat sina jobb, avslutade relationer, och sätta sina drömmar åt sidan på grund av panikattacker. Lyckligtvis symptomen är ofarliga och kan lätt behandlas. En form av behandling ingår behandling med en kurator. I terapi, kommer en rad frågor lösas för att komma till botten med orsaken till varför de panikattacker upplevs. Terapi kan också hjälpa den enskilde att bättre förstå varför attackerna inträffar, så att de kan ta itu med roten till problemet.

Läsa böcker om självhjälp är en annan användbar form av behandling. Det finns en hel del ångest arbetsböcker som innehåller små övningar för att hjälpa individen övervinna symtomen. Att uppmärksamma diet är ett effektivt sätt att behandla panikattacker. För mycket socker och koffein orsakar humörsvängningar och kan producera känslor av ångest. Det bästa sättet att kontrollera attacker är genom att äta mer hälsosamma livsmedel som innehåller mycket protein och fiber, i stället för socker och kolhydrater. Koffein bör också skäras ned till ett minimum. Vissa människor har funnit att tvinga sig in i obekväma situationer (t.ex. gå ut med några vänner till en plats där det kommer att finnas en hel del människor) hjälper dem att övervinna panik genom att konfrontera symptom huvudet.