ambien depression

Ambien är varumärket av ett receptbelagt läkemedel som innehåller den aktiva substansen zolpidem. Det är en typ av lugnande eller sömntablett och är ofta föreskrivna som en behandling för sömnlöshet. På grund av riskerna med långvarig användning, särskilt risken för beroende, är det bara används på kort sikt för något mer än ett par dagar eller så. En av fördelarna med detta läkemedel är att effekterna märks nästan omedelbart så det måste tas på fastande mage strax före sänggåendet.

Den typ av sömnproblem som Ambien kan användas för bland annat svårigheter att somna, vaknar mycket tidigt på morgonen eller vakna ofta under natten. Sömnlöshet eller sömnlöshet kan vara ett symptom på depression och alla som har svårt att sova under en längre tid, bör se sin läkare.

Depression kan drabba vem som helst, och även om ingen vet vad som faktiskt orsakar depression, det finns kombinationer av biologiska, genetiska och psykologiska faktorer som är inblandade, till exempel kemisk obalans i hjärnan, en historia av depression i familjen, och som har en pessimistisk livsåskådning. Vissa grupper av människor tycks också vara mer i riskzonen, till exempel långtidssjuka och arbetslösa, socialt isolerade, de i fängelse, alla som kämpar med drog-eller alkoholberoende och de med ett existerande psykiska problem. Så hur vet du om du lider av depression?

Symtom på depression

Depression är indicerat om den enskilde har känslor av sorg eller låga humör tillsammans med andra symtom på depression som har pågått i mer än två veckor och som är allvarlig nog för att avbryta dagliga rutiner och aktiviteter.

• Känsla trött och slö för det mesta
• Ihållande låga stämningar och sorg, en känsla av missmod
• Sömnstörningar, antingen oförmåga att sova eller sover för mycket
• En pessimistisk syn på livet
• Känsla orolig och nervös
• Känslor av värdelöshet eller skuld
• Skrämmande och irrationella tankar
• Förlust av glädje i aktiviteter och brist på intresse för sex
• Undvikande av sociala kontakter och sociala situationer
• Aptitlöshet eller ökad aptit och tillhörande viktminskning eller viktökning
• känsloutbrott utan uppenbar anledning
• Irritabilitet, agitation, rastlöshet

Om depression åtföljs av sömnlöshet, kan en läkare ordinera en sömntablett som Ambien för ett par dagar utöver förskrivning antidepressiva.

ambien (zolpidem)

Om du ordineras Ambien, är det viktigt att tala med din läkare om du dricker alkohol regelbundet, eller tar andra läkemedel, (olagligt, ordinerade eller över disk), eftersom det alltid finns en risk för interaktioner, vilket kan resultera till oönskade biverkningar. Vissa läkemedel och ämnen som kan interagera med Ambien inkluderar:

• Koffein
• Vissa antidepressiva
• svamp läkemedel
• Johannesört
• Bupropion
• Flumazenil
• Alkohol
• hostmediciner
• Valerian
• Övriga sömnmedel
• Vissa smärtstillande

Du bör också tala om för din läkare om du någonsin har lidit av leversjukdom, andningssvårigheter, sömnapné, om du är gravid, försöker bli gravid eller är närvarande ammar. Som med alla mediciner kan det finnas biverkningar och med Zolpidem de vanligaste är diarré, magont, huvudvärk, konstiga drömmar och dåsighet under dagen, men om du upplever någon av följande biverkningar ska du kontakta läkare omedelbart:

• Nedstämdhet
• Hallucinationer
• Förvirring
• yrsel eller svimning
• Sluddrigt tal
• Synstörningar
• Agitation eller upphetsning

Andra viktiga punkter

Ibland när du tar Ambien, kan individen uppleva en typ av minnesförlust där de i princip inte kan minnas något under de första timmarna efter att ha tagit medicinen men eftersom Ambien bör alltid tas på natten och strax före sänggåendet, bör det inte utgöra alltför mycket av ett problem.

Efter stopp Ambien, är det möjligt att ha problem med att sova men detta bör försvinna efter ett par dagar.

Varje lugnande eller sömntablett, inklusive Ambien, kan påverka mental vakenhet och en del människor kommer att påverkas mer än andra, så det är viktigt att inte försöka framföra fordon eller använda maskiner tills den individuella verkan på en viss person är känd.

slutsats

Om du lider av sömnlöshet, antingen som ett resultat av en underliggande depression eller inte, finns det några saker som du kan göra som kan hjälpa dig att få en bättre nattsömn. Till exempel, regelbunden motion, upprätthålla en hälsosam kost och skära ut koffein och andra stimulantia. Lärande avslappning och andning tekniker kommer att hjälpa dig att slappna av innan du går till sängs och kommer också att släppa en del av de påfrestningar som den dagen. Om du är orolig eller nedstämd, då kan det vara så att någon form av psykoterapi är tillgänglig, vilket kan hjälpa dig att förändra ditt sätt att tänka på saker så att ditt beteende förändras också och genom att lindra symptomen av ångest eller depression, kan sömnmönster förbättra också.