3 självhjälp metoder för att stoppa panikattacker

Det känns som om du kommer att dö. Det känns som ditt hjärta har slutat, och allt du kan göra är att bara ligga i sängen väntar på att dö. Du kan inte avgöra om det är en hjärtinfarkt eller inte. Varje gång du har en annan panikattacker, är du mer rädd för nästa – vilket leder till en annan attack. Du är inte ensam, och det finns många saker du kan göra för att lindra detta hemska sätt att leva. Läs om det, dela den med dina nära och kära, och misströsta inte.

Här finns 3 “akuta” självhjälp metoder för att stoppa panikattacker, prova dem, ta detta viktiga första steg.

Ett. när en panikattack kommer – lyssna på dina tankar

Ta ett djupt andetag och lyssna till dina tankar. Tycker du att du kommer att dö? Validera denna idé. Är det vettigt? Finns det några bevis på att du kommer att dö just nu? Påminn dig själv – din andnöd, din bröstsmärta eller ryggsmärta och ditt hjärta racing – orsakas av panikattacker och ingenting annat! Skriv ner det på en fred papper några gånger.

Nu, ersätta denna känsla med positiva tankar. Detta kan tyckas svårt, men om du utmana dina oroliga tankar och bevisa att de har fel (hey, har ytterligare en minut gått och du fortfarande inte dö!), Kommer de att blekna bort. Sätt på de mentala bromsar och ignorera de skrämmande tankar.

2. praxis avkoppling metoder

Du bör ägna ca 20 minuter för avslappningsövningar varje dag. Åtminstone till en början. Dessa kommer att minska den stress som ofta leder till ångest och panikattacker.

Gå till ett tyst rum, sitta bekvämt och ta ett djupt andetag. När du andas ut, tänka sig att all din rädsla och ångest lämnar kroppen tillsammans med luft från lungorna. Du kan tänka mig att dessa tankar är en svärm av svarta små varelser som du släpper från kroppen.

Nästa, ligga ner och börjar med tårna, spänna och slappna av varje muskel med ögonen stängda. Spänd med andas, släpper med utandning. Dessa är beprövade och garanterade metoder för avkoppling i tusentals år. Tillåt dig att vara avslappnad för ytterligare 5 minuter, nu kan du återgå till dina aktiviteter.

Tre. vara beredd på din nästa panikattack

När du inte är i ett tillstånd av ångest eller panik, göra en lista över saker som skrämmer dig. När det är gjort, skriv ner lugnande och lugnande uttalanden som kopplar dig. Den exakta motsatsen till dina rädslor. När nästa panikattack framträder, ta den här listan och använda den omedelbart. Fyll din lista med massor av lugnande budskap.

Detta kommer att vara till stor hjälp för att förebygga panikattacker. Det är mycket viktigt att stoppa panikattacker döda i sitt spår och det är ett enkelt sätt att göra det.