förstå fakta om bipolär depression

Bipolär sjukdom, eller manodepressiv sjukdom som vissa kallar det, är en mycket skrämmande tillstånd att leva med. Symptomen på denna sjukdom kan vara hårda, de kan komma och gå snabbt och de kan leda till humörsvängningar som är på fullständiga motsatta ändar av spektrumet. Bipolär depression är den speciella swing som kan presentera några av de mest problem för dem som lider av tillståndet.

För att förstå bipolär depression, det är en mycket bra idé att ha en grundläggande förståelse om detta villkor i sin helhet. De som lider av detta tillstånd tenderar att uthärda mycket extrema humörsvängningar. Manic beteende är i ena änden av spektrumet och depressiva den andra.

De svängningar orsakas inte av en önskan att hamna i trubbel. De orsakas inte av ett psykologiskt problem, per säga. Snarare är roten till detta medicinska fenomen en obalans av signalsubstanser i hjärnan. När dessa kemikalier är ur smäll, kan beteendet vara, liksom.

Medan båda faserna av bipolär sjukdom kan orsaka mycket verklig, mycket varaktiga problem för dem som lider av sjukdomen, är det den depressiva fasen som kan vara det mest oroande. Detta är så för ett antal skäl.

Först är bipolär depression generellt fasen som orsakar fel diagnos. Läkare erkänner de depressiva symtomen och inte inser de maniska och kära. Detta innebär en person som lider av detta mycket verklig, mycket biologiska tillstånd är mer sannolikt att behandlas för enfas, snarare än hela oordning.

Gör inga misstag, dock inte skulden inte nödvändigtvis faller helt på läkarna. Det är möjligt att patienter och deras familjemedlemmar, också misslyckas med att ansluta de maniska episoder med depressiva och kära. Detta kan innebära en läkare tvingas att behandla en patient med endast hälften av bilden för att gå vidare.

Eftersom detta villkor innebär en kemisk obalans, kanske de mediciner som används för att behandla depression inte alltid vara till hjälp. En noggrann hantering av bipolär sjukdom måste vara närvarande för att säkerställa en patient leder så nära ett normalt liv som möjligt.

Den andra stora anledningen bipolär depression är ett stort problem är de symptom själva. Ofta speglar sant, klinisk depression dessa symptom kan variera från aptitlöshet och trötthet till känslor av hjälplöshet, sorg och skuld. Det är även möjligt att tankar på död och självmord kommer att närvara och även agerat på. Självmordsfrekvensen för obehandlad bipolär depression är högre än många kanske tror.

Den depressiva fasen kan också feltolkas som något annat än “the blues”. Eftersom bipolär patienten kan gå igenom sådana extrema humörsvängningar, kan det vara mycket svårt för den person som lider och de runt omkring dem att ta det depressiva tillståndet och erkänna det för dess allvar.

Leva med manisk depression kräver mycket noggrann hantering. Medan det finns inget känt botemedel för sjukdomen, det finns behandlingar som kan hjälpa till att hålla sina mest besvärande symtom i schack. När sjukdomen väl behandlas, är tecken på bipolär depression och även de maniska faser hålls väl under wraps i de flesta fall.