förstå depression hos äldre

Depression är ett tillstånd som drabbar personer i alla åldrar, men dess förekomst oavsett ålder debut är inte en del av den normala utvecklingen / åldrandeprocessen. Denna verklighet gäller särskilt för den äldre befolkningen för vilken depression är oftast förvirrande och förknippas med att bli gammal.

Den dominerande samhälleliga förståelse för seniorer är att jämställa åldras med den allmänna nedgången i fysiska förmågor (blir svaga och lider av olika sjukdomstillstånd), psykologiska förnöjsamhet (känsla improduktiva och meningslöst, upplever sorg och sorg över förlusten av makar och vänner, som samt roller och förändringar status i samhället), och sociala aktiviteter (isolering och ensamhet, pension, och minskade sociala interaktioner).

Dessa problem kan leda till att den fatalistiska intrycket att ingenting kan göras för att hjälpa pensionärer med dessa gemensamma frågor. Men utan en stark mental hälsostatus det normala åldrandet är inte möjlig och eftersom depression är inte en naturlig sekvens i åldrandeprocessen blir det en smärtsam och handikappande erfarenhet att om de lämnas obehandlade, är förknippad med hög komorbiditet (den sannolikheten för att utveckla ytterligare psykiska eller fysiska förhållanden) och hög dödlighet (den svarar för en hög frekvens av självmord i seniorer 65 år och äldre, särskilt för äldre kaukasiska män).

Depression, som en psykisk hälsotillstånd och diagnos, kännetecknas av symtom såsom djupa och ihållande känslor av sorg och förtvivlan, skuld, värdelöshet, hjälplöshet, hopplöshet, pessimism, irritabilitet, rastlöshet, förlust av intresse för saker som var njutbart i det förflutna , liksom aptit och sömnstörningar som alla samlas för att påverka individens livskvalitet. Detta skiljer sig från den gemensamma förståelsen av depression, som vanligen förknippas med känsla nere eller ledsen och orkeslöshet. Ibland känner dig nere är normalt och är inte nödvändigtvis ett tecken på att ett kliniskt tillstånd, såsom depression, är närvarande. Om dessa känslor kvar och störa förmågan att fungera normalt, än depression blir ett verkligt problem.

Tyvärr, kanske depression manifestera sig inte genom klassiska symtom och kamoufleras i beteenden som lätt kan misstas för andra psykiska sjukdomar såsom demens och Alzheimers sjukdom. Seniorer kan bli mer förvirrad eller glömsk än vanligt, ta medicin inkonsekvent eller sluta ta det alla tillsammans, inte äta ordentligt, har dålig personlig hygien, frånträda familj och vänner, vanvård eller dåligt för miljön där de bor, och överdrivet orolig eller blir upptagna med att vara sjuk och klagar av fysiskt obehag och symptom. En annan möjlig ledtråd att en senior lider depression visar brist på känslor eller känslomässiga reaktioner.

För att komplicera saken ännu mer, kanske depression förväxlas för andra psykiska eller fysiska förhållanden vanliga i denna åldersgrupp. Därför, fastställa huruvida depression är den primära störningen (inte att förknippas med eller orsakas av något annat tillstånd), eller en sekundär sjukdom tillskrivs andra möjliga hälsoproblem, har olika kliniska och behandling konnotationer. Dessutom kan läkemedel som tas för att behandla andra hygienkrav eller sjukdomar bära risk för depression som en bieffekt.

Oavsett om depression är ett problem på egen hand eller ett symptom på andra hälsotillstånd, utgör det ett allvarligt problem för livskvaliteten för äldre befolkningen. Det är ett tillstånd som drabbar, gränser, och även abrupt avbryter det normala åldrandet, och bördor livet av den äldre individen och för dem inom deras sociala stödsystem.