depression och hur man undviker det

Depression kan påverka arbetsförmågan, familj och socialt liv för en person. Det är därför vi aldrig ska försöka ignorera eller dölja depression. Det är viktigt att vara medveten om symptomen, de orsakar och vilka möjligheter vi har att försöka förhindra det i våra liv.

Var och en av oss har haft en deprimerande sorgligt ögonblick någon gång i våra liv. Depression är en normal mänsklig reaktion i samband med dödsfall, påfrestningar i livet eller kanske upplösningen av en relation. Ibland känslan av sorg passerar men ibland är det inte, om den blir mer ihållande det kan leda till depression. Sjukdomar i nervsystemet är mycket allvarlig och det är därför det är viktigt att inte ignorera depression och för att få rätt hjälp när vi inser att det finns ett problem.

Nedan listas några symtom på depression:

* Känner mig ledsen
* Förlust av energi
* Förlora hopp i livet
* Inte finna nöje att göra de saker som du brukade älska
* Kan inte koncentrera mig
* Alltid gråter
* Sova mycket
* Kan inte sova
* Minskad aptit

Vad orsakar depression? Detta är en komplicerad fråga eftersom det inte finns en enda orsak för depression. Detta är en komplex sjukdom som kan förekomma som en följd av flera orsaker. Depression kan också överföras mellan människor som befinner sig nära varandra, genom inflytande.

Det finns bevis för att människor som lider av depression lider hjärnändringar. Det finns också belägg för att illustrerar hur depression också kan vara genetisk. Barn kan påverkas av föräldrar som lider. Det verkar också att föräldrar vars barn lider av kronisk depression är mer benägna att påverkas själva av denna sjukdom.

För att förebygga depression måste vi känna oss själva mycket väl. Behandlingsbar depression kan vara svårt att undvika när vi redan är deppig. Den bästa metoden för att undvika en kris efter en kronisk depression är att hålla ögonen öppna för sina symtom och dess orsaker. Om vi ??känner att vi tappar kontrollen sedan få professionell hjälp skulle vara rätt väg att gå.