vad du bör veta om panikattack medicinering

Den medicinska samfundet har kommit långt i utvecklingen av panikattack medicinering. Borta är de dagar av grymma och ovanliga behandlingar såsom elchocker terapi och lobotomier att behandla psykisk ohälsa. Det brukade vara så att vissa människor, som ansågs psykiskt sjuka, fick ett livstidsstraff i ett mentalsjukhus, aldrig att dyka upp och interagera med “normala” människor i varje dag samhälle. Panikångest är en form av psykisk sjukdom, och kan bäst beskrivas som en förhöjd tillstånd av ångest där den sjuke känner intensiva symtom som extrem terror (som de kan dö), hjärtklappning, en oförmåga att andas ordentligt (hyperventilerar), och yrsel.

Symptomen kan variera mellan människor som lider av panikångest störning. En attack kan vara mycket kort, eller det kan pågå i flera minuter. Attackerna kan ske om och om igen i timmar, det beror bara på personens nivå av ångest. När man ser på behandlingsalternativ, kan det vara klokt att undersöka en bra medicin panikattack.

Så vilka typer av läkemedel finns tillgängliga idag? Det finns en mängd olika mediciner på marknaden. De är grupperade i specifika kategorier och påverkar människor på olika sätt. Det är viktigt att rådgöra med en läkare och se vilka mediciner skulle fungera bäst i din specifika situation. Många av dessa mediciner utvecklades ursprungligen för behandling av depression, och det har visat att depression är en av de främsta orsakerna till panikattack sjukdom. I ingen speciell ordning, är följande typer av mediciner och exempel på mediciner från varje grupp:

Bensodiazepiner – denna grupp av läkemedel inkluderar Xanax, Ativan, Valium, Rivotril – denna grupp kan vara mycket beroendeframkallande, så de är i allmänhet inte används för långtidsbehandling alternativ.

Betablockerare – som ingår i denna grupp är Inderal, Corgard och Tenormim. Dessa används för att minska de fysiska symptom på attacker som svettningar, hjärtklappning och skakningar.

Monoaminoxidashämmare – ingår i denna grupp är Nardil och Parnate. Dessa kan vara effektiva mediciner, även om den obehagliga delen är att det finns strikta diet, vissa livsmedel som inte kan ätas när du tar denna medicin.

Tricykliska antidepressiva (TCA) – denna grupp av läkemedel som ingår Elavil, Tofranil och Anafranil. Det kan ta flera veckor eller månader att faktiskt se några resultat från dessa mediciner och de har ett brett utbud av obehagliga biverkningar såsom dåsighet, huvudvärk och sexuell dysfunktion.

Serotoninåterupptagshämmare (SRI) dessa är mycket vanliga läkemedel, såsom Paxil, Luvox, Zoloft, Prozac och Celexa. Som med TCA, kan dessa läkemedel ta många veckor eller månader för att vara effektiva. Under tiden kan en patient uppleva muntorrhet, dåsighet, förstoppning, gastrointestinala problem, huvudvärk, och en brist på intresse för sex.

Panikattack medicinering är inte en långsiktig lösning för behandling av ångest frågor, på grund av sina många biverkningar. Vissa människor kan behöva prova flera olika typer av läkemedel innan de hittar en som fungerar bäst för sina symtom. Ibland kan dessa läkemedel försämra patientens livskvalitet nästan lika mycket som sjukdomen de används för att behandla. Det är viktigt att komma ihåg att om du har ordinerats en sådan medicin som du behöver för att undersöka andra alternativ och behandlingar i kombination med läkemedel. Exempel är självhjälp, rådgivning, psykoterapi, andningstekniker, eller kostförändringar.